Connect with us

Revistateo.ro

ceapa

Stiri

Ai auzit despre sucul de ceapa? Uite cat de bun este pentru sanatatea ta

Cu totii folosim ceapa in mancare, iar de la bunica am aflat ca este buna pentru tratarea problemelor abdominale. Afla acum mai multe despre sucul din aceasta leguma si cu te ajuta acesta.

Ceapa a fost folosita inca din cele mai vechi timpuri in medicina traditionala si multe popoare ii cunosc proprietatile pe care le are asupra organismului.

Dintre toate legumele, ceapa este cea mai folosita in alimentatie si este totodata in topul celor mai sanatoase, asta datorita continutului mare de nutrienti.

Ceapa are printre altele potasiu, vitamine (B1, B2, C, K), sulf si beta caroten, iar asta o face ideala in lupta impotriva a numeroase afectiuni. Fie ca o folosesti in ciorbe, supe, tocanite ori salate, ceapa este nelipsita de pe masa si acum o poti avea si sub forma de suc.

CITESTE SI: Rosie sau alba? Care ceapa este mai buna pentru sanatatea ta?

Cum se prepara sucul de ceapa?

Se ia o ceapa mare si se baga la storcator, iar sucul rezultat se amesteca cu putina miere. Inainte de fiecare masa principala a zilei se ia cate o lingurita din aceasta bautura magica.

Sucul de ceapa reprezinta remediul ideal pentru numeroase afectiuni, de la curatarea vaselor de sange si pana la imbunatatirea memoriei. Mai mult decat atat, bautura protejeaza celulele creierului, facandu-ne sa ne concentram mai bine.

Sucul de ceapa are si utilizari externe, putand fi folosit si pentru stoparea caderii parului. Pentru a face asta va trebui sa-ti masezi pielea capului cu acest amestec, apoi sa iti acoperi capul cu un prosop timp de jumatate de ora. La final clateste bine si repeta procedeul in fiecare zi, timp de cateva luni.

Si atunci cand esti racit sau tusesti poti apela cu incredere la amestecul cu ceapa. De data aceasta va trebui sa pui o ceapa intr-un recipient peste care sa pui miere si sa lasi la incalzit. Din compozitia rezultata se ia o lingurita-doua atunci cand apar primele simptome ale racelii ori o lingurita de 3 ori pe zi daca ai racit deja.

Sursa foto theloafstory.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top