Connect with us

Revistateo.ro

Află mai multe despre "Chimioterapie verde"

Stiri

Află mai multe despre „Chimioterapie verde”

O echipă de cercetători vine să explice cum legumele din familia cruciferelor, adică varza, conopida, broccoli, conţin o substanţă numită sulforafan, cu rol important în distrugerea bacteriilor, informează dailymail.co.uk.

Află mai multe despre „Chimioterapie verde”. Dacă în trecut studiile arătau că acest compus poate combate efectele diferiţilor agenţi poluanţi, ce duc la apariţia cancerului, noi teste au demonstrat că soarecii cărora li s-a administrat un extract din germeni de broccoli au fost protejaţi împotriva cancerului bucal.

CITEŞTE ŞI: BROCCOLI – cea mai sănătoasă legumă (7 motive)

„Cei cau s-au vindecat de cancerul la gât sau la creier se confruntă totuşi cu un risc ridicat de apariţie a cancerului bucal sau la esofag, care, de cele mai multe ori, se poate dovedi fatal. Ne dorim să dezvoltăm o substanţă naturală, sigură pentru a proteja zonele unde celulele canceroase se pot forma”, a precizat medicul Julie Bauman, de la Universitatea din Pittsburgh.

Astfel, şoarecilor de laborator li s-a administrat sulforafan pe o perioadă de câteva luni, timp în care s-a observat reducere majoră a numărului de celule tumorale.

„Beneficiul clar apărut ca urmare a administrării de sulforafan ne face să credem că acest compus va fi bine tolerat şi de oameni şi ar putea preveni apariţia cancerului bucal la cei care sunt expuşi unor agenţi poluanţi cancerigeni”, a spus Daniel Johnson, profesor în cadrul Şcolii de Medicină din Pittsburgh.

„Numim acest nou tratament „chimioterapia verde”, deoarece simple preparate sau extracte din plante pot fi utilizate pentru a preveni apariţia bolii. Chimioterapia verde este mai ieftină, necesită mai puţine resurse şi poate fi aplicată cu succes în ţările în curs de dezvoltare, unde incidenţa acestor tipuri de cancer este mare”, a mai adăugat Julie Bauman.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top