Connect with us

Revistateo.ro

Află istoria pantofilor

Stiri

Află istoria pantofilor

Este imposibil de ştiut cu exactitate când au fost purtaţi primii pantofi, dar clima dintr-o anumită regiune şi obiceiurile popoarelor au influenţat cu siguranţă de-a lungul timpului istoria pantofilor.

CITEŞTE ŞI: CINCI PANTOFI PE CARE ORICE FEMEIE AR TREBUI SĂ ÎI AIBĂ

Istoria paftofilor începe din Antichitate, atunci când a fost impus un model de sanda purtat până astăzi, mai exact sandaua romană. In Roma Antică pantofii cu toc erau purtaţi de femeile uşoare, fiind singurul obiect vestimentar ce le eticheta dintr-o singură privire.

Pantofii cu toc datează din Egiptul Antic, fiind folosiţi atât de către femei, cât şi de către bărbaţi, dar numai în timpul ceremoniilor. În Egiptul antic, sandalele arătau clasa socială a fiecărei persoane în parte. Sclavii mergeau desculti sau, în cel mai fericit caz,  purtau sandale făcute din frunze de palmier. Cetăţenii obişnuiţi purtau sandale din papirus împletit. Sandalele cu botul ascuţit erau rezervate doar celor din înalta clasă iar culorile roşu şi galben erau tabu pentru cei ce nu aparţineau rangului aristocratic.

Primul designer care a produs pantofi cu toc stiletto a fost Roger Vivier, în jurul anilor 1500, cand celebra Ecaterina de Medicis (era scundă,  avea mai puţin de 1,50 cm) îşi etala primele încălţări cu tocuri, în plimbările de la Florenţa la Paris, în vederea căsătoriei cu Henric de Valois, viitorul rege al Frantei. Roger Vivier a revoluţionat modalitatea de confecţionare a pantofilor, prin introducerea unei tije din metal de-a lungul tocului, pentru a susţine cât mai bine greutatea.

Epoca de glorie a pantofilor a început atunci când designeri avangardiști, precum Paul Poiret și Coco Chanel, au scurtat lungimea fustelor, oferind privirilor gleznele și pantofii doamnelor. În vremea Marelui Gatsby, vedetele de la Hollywood își accesorizau ținutele cu pantofii creați de Salvatore Ferragamo.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top