Connect with us

Revistateo.ro

afla cum sa eviti cancerele digestive

Stiri

Află cum să eviţi cancerele digestive

Cancerele digestive (gură, esofag, stomac, colon şi rect) depind cel mai mult de dietă, în timp ce cancerele ficatului şi pancreasului au o origine oarecum mai neclară.

CITEŞTE ŞI: S-A DESCOPERIT UN NOU TRATAMENT PENTRU CANCER

În Marea Britanie, de exemplu, cancerul gastric afectează 12 000 de persoane pe an. Depinde foarte mult de substanţele cancericene din alimentaţie, aşa că poate fi prevenit atât prin evitarea alimentelor cu un risc ridicat, cât şi prin consumul de nutrienţi care pot anihila substanţele cancerigene din mâncare. Factorii cunoscuţi de risc sunt: excesul de sare şi mâncăruri sărate; carnea prăjită, la grătar sau arsă; lipsa refrigerării, care creşte riscul agenţilor patogeni din mâncare; aportul scăzut de fructe şi legume proaspete.

Cancerul oral, cel de gât şi cel de esofag sunt mai complexe. Localizarea acestor cancere este puternic influenţată de ingerarea sau inhalarea unor substanţe cancerigene. Factorii de risc cunoscuţi sunt alcoolul, fumatul, lipsa fructelor şi legumelor din alimentaţie, consumul mare de băuturi foarte fierbinţi, etc. Combinaţia dintre fumat şi consumul de alcool creşte în mod deosebit riscul de cancer esofagian. Nutrienţii care oferă cel mai mare nivel de protecţie sunt antioxidanţii, în special vitamina C, vitamina A şi seleniul, pe lângă un regim alimentar bogat în fructe şi legume şi cu un consum redus de alcool. Nu bea băuturi foarte fierbinţi şi, nu mai este nevoie să spun, renunţă la fumat!

Una dintre funcţiile pancreasului este producerea enzimelor pentru digerarea alimentelor. Cancerul de pancreas, mai puţin frecvent, interferează cu digestia, împiedicând nutriţia optimă. Adesea este diagnosticat după ce persoana respectivă începe să sufere de indigestie cronică şi pierde în greutate. Nu se cunoaşte exact motivul apariţiei sale, deşi printre factorii de risc se numără aportul redus de fructe şi legume, aportul redus de fibrem consumul ridicat de carne, fumatul şi, posibil, excesul de cafea, cu toate că nu toate studiile sunt de acord cu aceste lucruri.

Ficatul este principalul organ de detoxifiere, iar cancerul de ficat indică o expunere exagerată şi/sau o incapacitate de detoxifiere a substanţelor cancerigene. Îmbunătăţirea potenţialului de detoxifiere poate reduce riscul unui astfel de cancer. Abuzul de alcool este cel mai mare factor de risc individual, ca şi utilizarea anumitor medicamente cu factor de risc.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top