Connect with us

Revistateo.ro

Afla cum esti influentat de muzica pe care o asculti

Stiri

Află cum eşti influenţat de muzica pe care o asculţi

Muzica este prezentă în viaţa fiecăruia dintre noi, indiferent de genul preferat, toţi ascultăm muzică la serviciu sau în drum spre casă, atunci când ne relaxăm sau la o petrecere. Dar te-ai gândit vreodată cât de mult eşti influenţat de muzica pe care o asculţi?

CITEŞTE ŞI: TOP CEI MAI BOGAŢI MUZICIENI

O primă corelaţie între muzică şi personalitate umană a fost făcută de Adrian North, profesor în cadrul Universităţii Heriot-Watt din Marea Britanie. Acesta a efectuat cel mai mare studiu privind legătura dintre preferinţele muzicale şi personalitatea umană. Studiul a durat 3 ani, s-a desfăşurat în 60 de ţări şi în cadrul lui au participat 36.000 de oameni.

Conform studiului, se pare că efectul pe care îl produce asupra noastră ascultarea unei piese favorite este similar excitării. Întâlnim în ambele cazuri simptome precum dilatarea pupilelor, creşterea pulsului şi a tensiunii arteriale. O cantitate mare de sânge este redirecţionată către muşchii aflaţi în picioarele noastre, acesta fiind principalul motiv pentru care oamenii au început să danseze.

Muzica are o mulţime de efecte asupra organismului nostru. Dintre acestea putem enumera cu uşurinţă: scăderea tonusului emoţional, relaxarea, starea de euforie, stimularea voinţei şi a iniţiativei, creşterea încrederii de sine.

În urma studiului a rezultat că persoanele amatoare de muzică clasică sunt, în general, oameni cu o stimă de sine ridicată dar predominant introvertite. În timp ce persoanele care ascultă Jazz şi Blues au o stimă de sine ridicată, sunt creative şi extrovertite. Fanii Rock şi Heavy Metal sunt în general mai leneşi, au o stimă de sine scăzută şi sunt creativi. Din păcate pentru unii, manelele nu au ajuns încă domeniu de studiu în Marea Britanie.

Oamenii îşi pot defini identitatea lor muzicală prin ţinută, folosirea anumitor tipuri de argou sau prin frecventarea anumitor localuri. Deci nu este surprinzator că preferinţele muzicale sunt legate de personalitate.

North afirmă că ,,Sunt convins că oamenii îşi aleg stilul muzical potrivit cu personalitatea lor.”

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top