Connect with us

Revistateo.ro

Afla ce trebuie sa faci pentru a nu rata inscrierea copilului tau in invatamantul prescolar (gradinita)

Inedit

Afla ce trebuie sa faci pentru a nu rata inscrierea copilului tau in invatamantul prescolar (gradinita)

Inscrierile copiilor la scoala sau la gradinita le dau mari batai de cap parintilor care trebuie sa indeplineasca o groaza de formalitati si proceduri pentru a-si trimite copiii la scoala. In perioada 31 martie – 25 aprilie 2014, a avut loc reinscrierea copiilor prescolari in cadrul unitatilor de invatamant – gradinite. Urmeaza ca, in perioada 30 aprilie – 30 mai, sa se desfasoare prima etapa de inscriere a copiilor nou-veniti in unitatea de invatamant.

Iata care sunt pasii pentru a-ti inscrie copilul la gradinita

Pentru aceasta, parintele sau reprezentatul legal al copilului va completa o cerere de solicitare si o va depune impreuna cu alte documente justificative, la una dintre unitatile de invatamant cu grupe de nivel prescolar, care au locuri disponibile pentru anul scolar 2014 – 2015.

Parintele copilului poate completa maximum trei optiuni pentru gradinitele in care exista locuri disponibile. In perioada 02 iunie – 06 iunie 2014 comisiile de inscriere de la nivelul fiecarei unitati de invatamant vor analiza cererile inregistrate si documentele depuse la dosar.

Ocuparea locurilor disponibile se realizeaza in ordinea grupelor de varsta, respectiv: grupa mare (copiii de 5 ani), grupa mijlocie (copiii de 4 ani), grupa mica (copiii de 3 ani impliniti la data de 31.08.2014).

A doua etapa de inscriere (09 iunie – 04 iulie 2014) vizeaza copiii care nu au fost cuprinsi intr-o gradinita. In data de 11 iulie 2014, inspectoratele scolare vor publica pe site-urile oficiale, locurile ramase libere la finalul etapei a doua de inscriere in invatamantul prescolar.

Dupa 14 iulie 2014, pe aceste locuri vor fi repartizati, in ordinea descrescatoare a varstei, copiii ramasi neinscrisi, precum si copiii care implinesc varsta de 3 ani intre 01.09.2014 si 31.12.2014.

Lista gradinitelor cu locuri disponibile poate fi obtinuta de la inspectoratele scolare judetene.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top