Connect with us

Revistateo.ro

tantarii

Inedit

Află ce trebuie să faci ca să nu te muşte ţânţarii pe timpul verii

Vara abia a început aşa că de acum încolo trebuie să te aştepţi să fi muşcat de ţânţari mai ales în timpul serilor. Dacă îţi doreşti să scapi de acele muşcături care provoacă numai discomfort şi arată urât pe piele, îţi propunem câteva sfaturi demne de luat în considerare.

Medicul şi cercetătorul John Baird de la Colegiul de Ştiinţe ale Vieţii şi Medicinei din cadrul  Universităţii Aberdeen realizat o serie de teste pe tâţari şi a descoperit ce anume îi atrage la oameni şi care sunt metodele prin care ptem scăpa de muscăturile lor atât de nedorite.

CITEŞTE ŞI: IATĂ DE CE TE MUSCĂ DES ŢÂNŢARII

Este foarte important ca picioarele tale să nu prindă miros din cauza sandalelor sau a pantofilor pe care îi porţi. Dr. Baird a decarat pentru Metro.co.uk: „Femelele sunt atrase de diferite substanțe chimice și picioarele mirositoare produc multe mirosuri chimice, astfel având picioarele curate poţi scăpa de muscăturile de ţânţari.”

 

Crezi sau nu, dar unii tânţari te muscă direct prin haine. Dr. Baird a : „ţânţarii precum cei din specia Aedes care se răspândesc relativ uşor pot muşca prin haine subţiri, din acest motiv este indicat să purtăm haine greu de penetrat de către trompele ţânţarilor.”

Ţânţarii folosesc dioxidul de carbon pentru a ne detecta. Pe măsură ce zboarăra fără țintă în sus CO2-ul emis de noi prin expiraţe îi împinge în jos, dându-le astfel coordonatele exacte. Studiile arată că anumite persoane care  prezintă mai puţin CO2 în corp nu sunt atât de des muscaţi de ţânţari. Sfatul nostru pentru ceilalţi este să folosiţi un ventilator de cameră pentru a combina oxigenul cu dioxidul de carbon.

Şi consumul de alcool poate fi o problemă. Alcoolul din organismul tău atrage ţânţarii ca un magnet, aşa că încearcă să consumi limonade sau băuturi răcoroase de vară în locul cocktail-urilor alcoolice.

Sursa foto en.wikipedia.org

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top