Connect with us

Revistateo.ro

Naturiste

Aceasta planta poate vindeca 5 tipuri de cancer

E o planta atat de banala incat o gasesti oriunde, in special vara. Este acel copac pe care copii il zgaltai sau caruia ii rupeau crengile pentru a culege frunzele dintr-o singura atingere, ca intr-un joc de domino.

Cercetatorii sustin ca poate preveni 5 tipuri de cancer.

Are proprietati nebanuite. Frunzele verzi ale plantei numite Moringa, denumita si „copacul miraculos” sunt foarte populare in India. Si africanii o folosesc din plin in tot feluri de ritualuri de vindecare ori readucere la viata a spiritelor bune.

In Filipine, oamenii fac ceaiuri din ea sau o mananca alaturi de carnea de peste deoarece considera ca le curata organismul de toxine, binecuvantandu-l cu sanatate si protectie impotriva radicalilor liberi ce duc la aparitia cancerului.

Moringa este vazuta ca un copac sfant in India, tara in care oamenii o folosesc pentru diferite probleme: de la constipatie pana la reducerea febrei prin infuzie.

CITESTE SI: Bautura anti-cancer o poate prepara oricine! Vezi ce contine!

CITESTE SI: Ce boli previne cea mai frumoasa planta care infloreste iarna

Se spune ca moringa previne 5 tipuri de cancer: pancreatic, ovarian, pulmonar, hepatic si mamar.

Moringa are de 17 ori mai mult calciu decat laptele, de 25 de ori mai mult fier decat spanacul, de 4 ori mai multe proteine decat ouale, de 10 ori mai multa vitamina A decat morcovii, de 5 ori mai mult potasiu decat bananele si cu 0,75% mai multa vitamina C decat portocalele.

Conform unui studiu publicat in anul 2010 in „Bayero Journal of Pure and Applied Sciences”, extractul din frunzele de Moringa inhiba dezvoltarea microorganismelor care duc la toxiinfectii alimentare. Ceaiul de moringa este ideal dupa mesele grele, mai ales in preajma sarbatorilor.

Totodata, conform unui alt studiu asemanator, frunzele de moringa regleaza tensiunea arteriala si tin la departare bolile cardiovasculare daca sunt consumate impreuna cu zeama de lamaie.

In plus, daca ai consumat alimente nesanatoase daunatoare ficatului (incluzand aici si bauturile alcoolice), infuzia de moringa anuleaza aceste efecte negative.

Moringa este eficienta si pentru combaterea oboselii, mai ales atunci cand petreci foarte mult timp la locul de munca. Asadar, aceasta este una dintre cele mai necunoscute plante, pe care o gasesti oriunde, cu proprietati uluitoare pentru organismul nostru.

Frunzele de moringa sunt consumate si de animale, cercetatorii sustinand ca asta apara sistemul imunitar al caprinelor si bovinelor.

Sursa foto: rosscoxworldwide.com

1 Comment

1 Comment

  1. Aurlian

    2016-01-16T16:43:33+02:00 at 2016-01-16T16:43:33+02:00

    In articol sunt cateva inexactitati…1.Planta se numeste Moringa oleifera si este diferita de alt tipuri de moringa….2.Planta Moringa oleifera nu creste spontan in Romania ci se gaseste eventual la colectionari particulari sau gradini botanice in spatii inchise si protejate termic intrucat tmperatura negativa din timpul iernii distruge planta…In articol se face confuzia intre moringa si o specie de salcam (salcamul tecar)ale carui fructe sunt niste teci ce contin si seminte .Semintele de moringa uscate si macinate sau srotul rezultat dupa extragerea uleiului din seminte este foarte bun pntru decantarea ecologica a apelor potabile sau menajere.In urma decantarii apelor ce contin impuritati in suspensie folosind srot de seminte de moringa se obtine o puritate se 90-95%.Metoda este folosita in zonele izolate din India,China…Uleiul din semintele de moringa este folosit ca biodisel dar si pentru consum…Moringa oleifera este recomandata persoanelor(copii sau adulti) ce nu suporta lactoza din lapte, pentru completarea necesarului de calciu…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top