Stiri
7 ingrediente SANATOASE pe care sa le pui in orice mancare
Daca te-ai decis sa mananci mai sanatos, nu trebuie sa schimbi radical alimentatia, ci sa imbunatatesti felurile de mancare cu ingrendiente sanatoase. Iata care sunt cele mai bune!
1. Miere
Este un indulcitor natural care imbunatateste imunitatea. De asemenea este un puternic energizant si contine multe vitamine: complexul B si vitaminele C, A, D si K. De asemenea, mierea contine potasiu, calciu, magneziu, fosfor. Are un mare avantaj pentru ca se gaseste usor si poate fi consumata in diferite combinatii: inlocuieste zaharul din cafea sau prajituri cu miere, unge-o pe paine sau amestec-o dimineata cu iaurt si cereale.
2. Avocado
Este bogat in fibre, vitaminele K si E, plus ca este foarte hranitor. Are extraordinare proprietati antioxidante, care previn aparitia cancerului. De asemenea, contine vitamine B si acid folic, ce ajuta la buna functionare a inimii si a sistemului cardiovascular. Avocado este foarte bun daca il consumi inainte de a face efort fizic, deoarece iti da energie si creste rezistenta la efort. Este foarte usor sa il combini cu orice fel de mancare, deoarece nu are un gust puternic. Pune avocado in orice salata, mananca-l alaturi de oua fierte, transforma-l in pasta si pune-l in sandwichuri.
CITESTE SI: Trei ingrediente pentru GATIT, care fac minuni pentru TENUL tau
CITESTE SI: Amesteca doua ingrediente, pentru un remediu UIMITOR impotriva petelor de pe fata!
3. Migdale
Sunt o sursa importanta de fier – 10 migdale contin tot atat fier cat contine o portie serioasa de spanac. In plus, migdalele ajuta la cresterea numarului de celule rosii din sange. De asemenea, ajuta la buna functionare a creierului si la imbunatatirea memoriei. Poti consuma o mana de migdale drept gustare, atunci cand tii o dieta si vei observa ca te vei satura si nu vei mai pofti la alimente nesanatoase. Avantajul migdalelor este ca sunt unele dintre acele ingrediente sanatoase care plac aproape oricui si se combina cu multe feluri de mancare: pune migdale in salate, macina-le si presara-le peste legume la gratar sau peste fripturi, ori mananca-le intr-o salata de fructe, drept desert.
4. Frunze de kale
Frunzele de kale au doar 33 de calorii si multe multe beneficii. Sunt pline de vitaminele C si K si contin multe proteine. Mai au antioxidanti, potasiu, magneziu si fibre. Chiar daca nu se gasesc foarte usor si nu sunt tocmai ieftine, este nevoie de o cantitate mica de frunze de kale pentru a-ti imbunatati sanatate: pune-le in salate si sandwichuri sau… coace-le in cuptor cateva minute si consuma-le in loc de chipsuri.
5. Ghimbir
Este extraordinar pentru digestie, dar si pentru energizarea organismului. Ghimbirul este o sursa excelenta de calciu, fier, magneziu, potasiu, proteine, carbohidrati, fibre, sodiu si vitamine. Si cand te gandesti ca doar o bucatica este de ajuns ca sa te faca mai sanatos! Pune-l in dressingul de salata, in limonada, fa-l ceai sau rontaie putin ghimbir ca atare. Are efecte fantastice!
6. Seminte de in
Specialistii in nutritie considera semintele de in superalimente cu extrem de multe beneficii asupra sanatatii. Acestea vindeca artrita, protejeaza organismul impotriva cancerului, ajuta digestia si imbunatatesc aspectul pielii. Le poti consuma sub forma de seminte sau ulei, pe care sa le incluzi in salate, sa le pui peste fripturi sau legume si chiar deserturi.
7. Spanac
Stii foarte bine cat de sanatos este spanacul, pentru ca e plin de fier. Vitamina K, A, C, B1, B2, B3, magneziu, calciu si potasiu sunt doar cateva dintre alte substante nutritive continute de spanac. Ai nevoie de o mana de spanac pe zi pentru a fi in forma maxima. Fa sucuri de fructe si legume in care sa il incluzi, pune-l in salata sau soteaza-l pentru o garnitura delicioasa la fripturi.
Foloseste aceste ingrediente sanatoase cat de des poti, in diferite combinatii si bucura-te de un aport energetic uimitor. Tu ce aliment din aceasta lista preferi?