Connect with us

Revistateo.ro

Anumite dureri abdominale pot arata cauzele in functie de zona. Care sunt cele mai frecvente zone in care se simt durerile abdominale....

Sanatate

9 tipuri de dureri abdominale si posibile cauze

Durerile abdominale sunt diferite si uneori ne dau senzatia ca sunt sub diverse forme si marimi. Uneori durerile le simtim ca fiind ascutite, umflate sau stramte. Specialistii spun ca durerile abdominale pot fi de la stres, frica, o masa nepotrivita sau, desigur, ceva mult mai serios.

In cazul in care puteti localiza durerea, zona va poate oferi un indiciu important cu privire la o eventuala cauza. Bineinteles, daca durerea devine insuportabila, cea mai buna varianta este vizita la medic. Insa si atunci cand ajungeti in cabinetul medicului este important sa stiti unde anume simtiti durerea.

1. Dureri abdominale in partea de mijloc stanga

Ce indica durerile in partea de mijloc stanga.

Daca durerea este in zona taliei, in partea stanga, aceasta ar putea indica o infectie la rinichi sau pietre la rinichi. Daca, de asemenea, exista durere atunci cand urinati, este recomandat sa mergeti la medic. O infectie la rinichi este grav!

2. Dureri in partea din mijloc

Ce indica durerile din centrul abdomenului.

Daca simti o durere surda in centrul abdomenului, in zona buricului, ar putea fi un semn de apendicita. Nu asteptati sa treaca durerea, ci consultati un medic!

3. Dureri in partea de mijloc spre dreapta

Ce indica durerile din partea de mijloc spre dreapta.

Daca durerea este pe partea dreapta in zona taliei, aceasta ar putea fi o problemă cu rinichii, de asemenea. O alta cauza ar putea fi legata de constipatie.

4. Dureri in partea stanga jos

Ce indica durerile din partea stanga jos.

Cele mai multe probleme intestinale vor fi indicate prin durere la nivelul abdomenului inferior. De exemplu, femeile au crampe menstruale, insa, in general, exista durere in ambele parti.

5. Dureri in partea din centru jos

Ce indica durerile din partea din centru jos.

Dureri resimtite in partea de sub buric ar putea fi rezultatul unei infecții ale tractului urinar. Femeile pot suferi de o afectiune legata de organele de reproducere. (Sunt recomandate controale regulate la medicul ginecolog!)

6. Dureri in partea dreapta jos

Ce indica durerile din partea dreapta jos.

Durere doar pe o parte a abdomenului inferior poate fi, de asemenea, un semn al unui muschi incordat sau efort. Insa, in cazul in care apare frecvent durerea, atunci ar trebui sa discutati cu medicul dumneavoastra. Daca durerea este ascutita, ar putea fi simptome de apendicita.

7. Dureri in partea stanga sus

Ce indica durerile din partea stanga sus.

In cazul in care durere este in partea stanga sus a abdomenului, atunci cauza probabilă este stomacul. O alta posibilitate este ulcer sau o problema cu pancreasul. Daca durerea nu trece intr-un timp scurt atunci este necesara o vizita la medic.

8. Dureri in partea de mijloc sus

Ce indica durerile din centru, in partea de sus.

Durerile in partea de mijloc sus sunt legate de acidul de la stomac. Si in aceasta situatie, la fel ca in cazul oricarei dureri persistente, este recomandat sa mergeti la doctor.

9. Dureri in partea dreapta sus

Ce indica durerile din partea dreapta sus.

Dureri in partea dreapta sus a abdomenului ar putea fi un indiciu de ulcer duodenal.

In cazul in care durerea persista mai multe zile este o idee buna sa mergeti la un profesionist in domeniul medical.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top