Connect with us

Revistateo.ro

8 reguli de aur pentru a preveni cariile dentare

Ingrijirea dintilor

8 reguli de aur pentru a preveni cariile dentare

Cariile dentare reprezinta cea mai mare problema stomatologica la romani. Netratate, acestea pot duce inclusiv la caderea dintilor sau alte boli bucale.

80% dintre romani au sau au avut cel putin o carie de-a lungul vietii. Principala cauza a aparitiei acestora este igiena precara.

Un obicei respectat cu strictete de catre stomatologi, recomandat de dentisti, este spalarea dintilor in fiecare seara inainte de culcare. Romanii sunt repetenti la acest capitol. Iata 8 reguli de aur pentru a evita cariile dentare.

1. Spala-te pe dinti dupa fiecare masa, insa nu imediat dupa ce ai mancat. Lasa un interval de cel putin o jumatate de ora dupa ce ai mancat.

2. Foloseste apa de gura si ata dentara pentru eliminarea bacteriilor din alimente care se depun intre dinti. Resturile alimentare provoaca cel mai adesea cariile.

CITESTE SI: Dr Rafael Zeed iti spune totul despre cariile dentare

CITESTE SI: Ce boli ascund CARIILE

3. Fa vizite periodic la stomatolog. Acesta iti poate spune daca esti predispus la a face carii.

4. Bea apa in loc de fresh-uri atunci cand mori de sete. Sucurile naturale sunt foarte bune, insa fructele contin si ele zahar. Zaharul afecteaza cel mai puternic dintii.

5. Mananca dulciuri o singura data pe zi. Nu face greseala de a-ti imparti produsele indulcite pe tot parcursul zilei. Evident, dupa ce ai consumat prajituri sau ciocolata, spala-te pe dinti.

6. Mesteca guma, dar fara zahar. Guma de mestecat este eficienta in curatarea dintilor, mai ales daca are in componenta ei fluor.

7. Mananca mere, telina, morcovi pentru a preveni cariile dentare. Aceste alimente sunt recunoscute pentru intarirea smaltului dentar si pastreaza o igiena corecta. In plus, ajuta foarte mult la o respiratie proaspata.

8. Oricat de obosit ai fi si oricat de lipsit de idei pentru a mai sta treaz cateva ceasuri (mai ales daca esti la locul de munca), evita cu desavarsire consumul de energizante sau cafea cu zahar. Iti fac mai mult rau decat crezi si sunt printre produsele de top care produc carii.

Sursa foto: trinitynewsdaily.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Ingrijirea dintilor

To Top