Connect with us

Revistateo.ro

8 lucruri pe care nu le știai despre himen

Stiri

8 lucruri pe care nu le știai despre himen

Iată 8 lucruri pe care nu le știai despre himen:

1. CE ESTE HIMENUL?
Începem cu definiția himenului. Este o membrană de dimensiune mică care separă cavitatea vaginală de vulvă. Forma himenului este de semilună, în cele mai multe cazuri.

2. HIMENUL NU SE RUPE DOAR LA SEX
Există un mit potrivit căruia ruperea himenului este un semn al pierderii virginității. Această teorie a fost alimentată cu trecerea anilor, însă nu este decât o teorie. Himenul poate să se rupă foarte ușor, mai ales că unele femei îl au foarte fragil. Tinerele care sunt pasionate de mersul pe bicicletă se pot confrunta cu ruperea himenului, de pildă.

CITEȘTE ȘI: GĂLĂȚEAN, VÂND FECIORIE!

3. SÂNGERAREA DE LA PRIMUL CONTACT SEXUAL
Există obiceiuri în toate culturile legate de cearșaful cu sânge care transformă domnișoarele în doamne cu acte în regulă. Și acesta este un oarecare mit. 44% dintre femei nu prezintă sângerări la ruperea himenului.

4. PENTRU CE SERVEȘTE?
În realitate, pentru nimic. Este un vestigiu al aparatului reproducător feminin și permite ca odată cu perforarea sa, să poată curge normal lichidul menstrual.

5. EXISTĂ ȘI FEMEI FĂRĂ HIMEN
Himenul se formează încă din burta mamei, între săptămâna a 7-a și a 11-a, atunci când se dezvoltă în interior organele genitale. 1 din 1000 de femei se naște fără himen.

6. HIMENUL DEVINE MAI SUBȚIRE ÎN TIMP
Odată cu înaintarea în vârstă, himenul se subțiază. Este foarte gros la fetițe și ceva mai subțire la adolescente.

7. IMPORTANȚA HIMENULUI ÎN MENTALUL COLECTIV
Himenul are o importantă mai degrabă psihologică. Bărbații acordă o importanță mai mare himenului decât femeile, deoarece aceștia vor să fie primii, să rupă bariera.

8. CE CRED FEMEILE DESPRE VIRGINITATE
40% dintre femeile din întreaga lume consideră că e nedrept ca doar reprezentantele sexului frumos să fie judecate în privința pierderii virginității. 89% dintre ele spun că este normal să sângereze atunci când fac sex pentru prima dată.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top