Connect with us

Revistateo.ro

Sanatate

7 semne că salteaua pe care dormi te poate îmbolnăvi

Salteaua pe care dormi poate fi toxică. Din când în când, saltelele trebuie schimbate, avertizează medicii. Media de viață a unei saltele este de 10 ani, însă aceasta trebuie spălată și curățată în tot acest timp.

Iată 7 semne că salteaua pe care dormi te poate îmbolnăvi:
1. ÎȚI DEFORMEAZĂ COLOANA VERTEBRALĂ

Mai ales dacă ai o saltea veche, toate șansele ca aceasta să fie deja plină de gropi (orice saltea se lasă cu timpul) este mare. Ai grijă în ce poziție corporală dormi pentru că s-ar putea să dăuneze spatelui tău.

2. PROVOACĂ DURERI MUSCULARE CRONICE
În mod cert ai pățit nu doar o dată să te trezești, și, deși ai dormit bine, să te doară teribil de tare tot corpul. O saltea bună presează anumite părți ale corpului pentru ca durerile musculare să nu apară și somnul să fie liniștit, însă dacă salteaua este într-o stare deteriorată acele presiuni atât de necesare care lipsesc distrug musculatura.

CITEȘTE ȘI: 15 ALIMENTE CANCERIGENE PE CARE LE AI ÎN CASĂ
3. TU ȘTII CE CONȚINE SALTEAUA TA?
Saltelele sunt făcute și din chimicale. Pentru ca acestea să reziste în timp sunt date cu spumă sintetică fabricată în uzinele de petrochimie.

4. ACARIENII ÎȚI DISTRUG IMUNITATEA
Salteaua ta poate fi plină de animale microscopice nevăzute cum sunt păianjenii care îți pot provoca de la stări febrile la strănuturi interminabile și mâncărimi usturătoare în nas.

5. ÎȚI POATE AFECTA STAREA PSIHICĂ
Dacă ți-ai cumpărat o saltea și deja după o săptămână observi că somnul tău este în permanență întrerupt, acest lucru se întâmplă din cauza formei saltelei tale.

6. ESTE PLINĂ DE BACTERII
Salteaua trebuie spălată cel puțin o dată la 14 zile. Saltelele fără protecție (cearșaf) sunt locurile ideale unde gândacii își pot depune ouăle iar bacteriile își fac de cap.

7. POȚI DEVENI OBEZ
Cercetătorii au ajuns la concluzia că dormitul pe o saltea proastă poate duce la obezitate, boli autoimune, diabet și inclusiv afecțiuni cerebrale, scrie site-ul spaniol vivirsanos.com.

Sursa foto: blog.persomiar.es

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top