Connect with us

Revistateo.ro

7 motive UNICE să bei ceai verde

Stiri

7 motive UNICE să bei ceai verde

7 motive unice să bei ceai verde:

Douglas Adamas spunea în revista „The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy” că o ceașcă de ceai îi restaurează o serie de niveluri de sănătate, practicând restartându-l complet și însănătoșindu-l. Nu era departe de adevăr. Iată 7 motive să consumi ceai verde:

1. ESTE BUN PENTRU OASE
Ceaiul verde întărește oasele mai mult decât o face laptele, care conține calciu. Ceaiul verde previne și încetinește procesul de îmbătrânire al oaselor, previne pierderea calciului și riscul fracturărilor cauzate de osteoporoză.

CITEȘTE ȘI: CEAIUL VERDE TE SCAPĂ DE COȘURI

2. POATE AJUTA LA PREVENIREA CANCERULUI
Cazurile de cancer sunt mai puțin în țări precum Japonia, unde ceaiul verde este o băutură națională aproape obligatorie. Indicele scăzut al cazurilor de cancer din Japonia se poate datora unor elemente pe care le conține ceaiul verde: antioxidanții EGCG, EGC, ECG și EC.

3. AJUTĂ LA MENȚINEREA UNEI GREUTĂȚI NORMALE
Cel mai greu lucru nu este să slăbești ci să îți menții greutatea, iar ceaiul verde poate ajuta în acest aspect. Într-un studiu publicat în „American Journal of Clinical Nutrition”, cercetătorii arată că ceaiul verde poate ajuta la pierderea în kilograme în termen rapid.

4. REDUCE NIVELUL DE COLESTEROL RĂU
Tot în „American Journal of Clinical Nutrition” a fost publicat un raport potrivit căruia ceaiul verde reduce și previne formarea colesterolului rău din sânge, cunoscut și ca LDL.

5. PREVINE SÂNGERĂRILE GINGIVALE
Persoanele cu dinții sensibili trebuie să consume ceai verde. Simptomele parodontozei se diminuează odaă cu consumul de ceai verde regulat, iar sângerările gingivale dispar cu timpul.

6. ESTE BUN PENTRU INIMĂ
O singură cană de ceai verde pe zi ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare. Cei care beau regulay ceai verde au cu 26% șanse mai mari la viață deoarece nu se confruntă cu bolile cardiovasculare, cele care cauzează cele mai multe decese.

7. OFERĂ ENERGIE
Ceaiul verde este consumat adesea de sportivi, fie ca lichid fie sub formă de batoane proteice sau ca supliment alimentar. Și asta deoarece ceaiul verde oferă energia necesară începerii exercițiilor fizice și continuarea antrenamentului zilnic.

Acest articol este scris în scop informativ. Informaţiile prezentate mai sus nu substituie necesitatea unui control medical sau consultarea unui specialist în nutriție.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top