Connect with us

Revistateo.ro

7 lucruri care se intampla cu corpul tau in timp ce dormi

Stiri

7 lucruri care se intampla cu corpul tau in timp ce dormi

Uite ce se intampla cu corpul tau in timp ce dormi!

1. Temperatura corpului tau scade considerabil. Pe timpul zilei, cand esti foarte activ, arzi multe calorii. Scaderea temperaturii corpului stopeaza consumul de calorii si pastreaza anumite rezerve in organism, tocmai pentru ca somnul este un mecanism de supravietuire. Procesul este unul asemanator cu cel al hibernarii.

CITESTE SI: AFLA CE SE INTAMPLA DACA NU DORMI SUFICIENTE ORE PE NOAPTE

2. Elimini toxine. Somnul permite corpului sa se reinnoiasca eliminand o mare parte dintre toxinele acumulate pe timpul zilei. La persoanele care nu se odihnesc bine, acest proces de filtrare nu functioneaza foarte bine . Acest lucru explica de ce oamenii care nu dorm suficient se simt obositi si irascibili.

3. Uiti informatiile inutile. In timp ce dormi, o foarte mare parte din informatiile acumulate pe parcursul zilei care a trecut dispar. Cel putin asa sustin specialistii de la UCLA School of Medicine din Statele Unite.

4. Creierul este extrem de activ. Desi nu iti vine sa crezi, creierul unei persoane care viseaza este mai activ decat pe timpul zilei si necesita o cantitate mai mare de oxigen.

5. Toate celulele corpului se repara. Procesul de restaurare a celulelor are loc in timp ce dormi. Cand nu ai parte de suficienta odihna acestea continua sa se degradeze si impactul este major asupra intregului corp. De aceea, dupa o noapte in care dormi foarte putin, te simti de parca te-a batut cineva.

6. Te trezesti de 5-15 ori pe ora. Studiile arata ca o persoana se trezeste de aproximativ 5-15 ori pe noapte, ori de cate ori isi schimba pozitia sau are cosmaruri. Trezirile sunt bruste si foarte scurte, asa ca cei mai multi dintre noi nu si le amintesc.

Sursa foto: blog.doctoroz.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top