Connect with us

Revistateo.ro

examene

Stiri

6 trucuri prin care îţi poţi ajuta copilul să înveţe pentru examene

Examene = spaima elevilor, dar şi a părinţilor din aceste zile. Iată cum poţi să-ţi ajuţi copiii pentru a învăţa mai bine şi a trece cu brio testele.

CITEŞTE ŞI: Iată ce trebuie să mănânci pentru o memorie mai bună

1. Învaţă-l să pună accent pe lucrurile greu de reţinut. Informaţiile sunt greu de memorat pentru cineva care oricum este destul de stresat din cauza testelor. Arată-i copilului tău cum trebuie să prioritizeze cele de învăţat şi spune-i să repete noţiunile greu de reţinut. Faceţi asta împreună cu ajutorul unor scheme, desene, orice pentru a atrage atenţia cât mai bine asupra conţinutului.

2. Fără sublinieri exagerate. De multe ori, copiii au impresia că dacă vor sublinia o noţiune o vor reţine mai uşor, doar că la final se vor trezi că au subliniat tot. Drept urmare, este mult mai indicat ca marcarea cu diferite culori a noţiunilor să se facă abia după ce informaţia a fost reţinută sau cel puţin trecută prin filtrul gândirii.

3. Răspundeţi la întrebarea „De ce?”. După fiecare informaţie trebuie să ne adresăm această întrebare. Doar aşa putem lega informaţiile noi de cele deja stăpânite. Astfel, vom putea trece de la învăţarea mecanică la cea logică, mult mai simplă şi de efect.

4. Arată-i că este în regulă să facă o pauză. Cel puţin pe perioada unor testări, copiii sunt destul de stresaţi şi le vine tot mai greu să reţină informaţii. Spune-i copilului tău că poate să facă pauză de la citit şi relaxaţi-vă împreună la o limonadă, ori alături de un desert.

5. Repetarea chiar este mama învăţării. Dacă elevul simte că deja ştie materia înseamnă că a reţinut tot ce trebuia. Un motiv în plus pentru a mai repeta de câteva ori cunoştinţele asimilate, căci doar aşa va fi cu adevărat sigur pe el.

6.Testează-i cunoştinţele. Înainte de a se prezenta la test vă puteţi imagina că voi sunteţi profesorul, iar el se află în faţa comisiei de evaluare. Este ultima dată când poate să se uite pe notiţe înainte de testare, aşa că nu ar strica să vedeţi împreună cât de pregătit este copilul vostru.

Sursa foto independent.co.uk

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top