Connect with us

Revistateo.ro

esti-mai-inteligenta

Stiri

6 semne ca esti o persoana mai inteligenta decat majoritatea

Cum stii cat de inteligent esti? Desigur, exista metode prin care poti masura IQ-ul, insa sunt si cativa factori care influenteaza nivelul de inteligenta al unor oameni. Iata 6 dintre acele semne care arata ca esti o persoana mai inteligenta decat majoritatea.

1. Ai o pisica

Un studiu realizat in 2014 dovedeste ca iubitorii de caini au obţinut scoruri mai mici la testele de masurare a coeficientului de inteligenta, comparativ cu cei care iubesc pisicile. Dar cum este foarte greu sa se gaseasca explicatia pentru acest lucru, se poate spune doar ca cei care au pisici sunt mai introvertiti, concentrati spre lectura si educatie, spre deosebire de iubitorii de caini, care sunt mai activi si mai… putin studiosi.

2. Esti cel mai mare dintre frati/surori

Nu are o explicatie genetica, ci se pare ca interactiunea dintre parinti si primul copil e mai puternica decat cu ceilalti copii din familie. Studiul in urma caruia se afirma asta a fost realizat pe 250.000 de persoane, in Norvegia.

VIDEO WOW. O pisică SUPER-INTELIGENTĂ ghicește MEREU unde se ascunde bila!

CITESTE SI: Ai suficienta inteligenta erotica? Raspunde la aceste intrebari ca sa afli cum se va termina relatia ta!

3. Esti stangaci.

Studiile arata ca persoanele care scriu cu mana stanga au o gandire mai pragmatica si gasesc mai repede solutii la probleme. In plus, se spune ca ar fi mai orientati spre logica.

4. Ai invatat sa citesti devreme

Un studiu din 2012 realizat pe 2000 de gemeni a aratat ca fratele care a invatat mai repede sa citeasca a avut abilitati cognitive mai mari. Cititul la varste fragede ajuta la dezvoltarea rapida a coeficientului de inteligenta.

5. Te ingrijorezi din orice

Persoanele care isi fac mai multe griji si analizeaza orice li se intampla. In plus, au tendinta de a fi mai deschisi si mai sociabili.

6. Esti o persoana amuzanta

Un studiu realizat pe 400 de studenti (li s-au masurat abilitatile de socializare si inteligenta verbala) a demonstrat ca oamenii cu simtul umorului sunt mai inteligenti decat cei care nu prind glumele sau nu le fac. In plus, se pare ca, in familiile in care se rade si se glumeste mult, copiii isi dezvolta mai repede capacitatile cognitive, devin mai vorbareti si mai descurcareti.

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top