Connect with us

Revistateo.ro

Un nou studiu arata de ce copiii mostenesc inteligenta de la mama si nu de la tata. Care este legatura genetica dintre mama si copil.

Stil de viata

Cercetatorii au descoperit ca inteligenta este mostenita de la mama, nu de la tata

Este posibil ca multi tati sa nu ramana cu o impresie buna dupa ce vor citi acest articol. Potrivit unui studiu s-a descoperit ca inteligenta este mostenita de copil dintr-unul dintre cromozomii X ai femeii.

Cromozomul X are mii de gene si multe dintre ele au un impact asupra perceptiei. Multi medici cred ca ambii parinti au un efect egal asupra inteligentei copilului. Totusi, aceasta cercetare s-a dovedit ca fiind corecta, dar, de asemenea, destul de discutabila.

Majoritatea studiilor sunt intemeiate pe faptul ca genetica este o cercetare extrem de complexa si diversa. In ciuda dezbaterii puternice este de preferat sa se prezinte aceste descoperiri cu o minte obiectiva.

Ce sunt cromozomii X si Y si care este rolul lor

Pentru cei care nu sunt atat de bine informati atunci cand vine vorba de genetica, iata care este rolul principal al cromozomilor X si Y:

Un cromozom este o formatiune compusa din asocierea unei molecule de ADN cu proteine. Cromozomii au rol de a transfera informatia genetica. Fiecare persoana are o pereche de cromozomi in fiecare celula. Femelele au doi cromozomi X, masculii au un X si un Y. „Genele conditionate”, in sensul primar, sunt cele care se comporta diferit in functie de originea lor.

Practic, caracteristicile „genelor conditionate” sunt fie active fie inactive. „Genele conditionate” contin un tag biochimic. Acest sistem permite doua lucruri valoroase: detecteaza punctul de origine al genei si determina starea activa sau inactiva.

Genele activate vor avea un impact asupra dezvoltarii genetice, în timp ce genele inactive nu. Al doilea fapt este: in cazul in care o singura caracteristica este afectata prin intermediul mamei, genele paterne sunt dezactivate. La polul opus, in cazul in care o singura caracteristica este afectata prin intermediul tatalui, genele materne sunt mai tarziu dezactivate.

De ce copiii mostenesc inteligenta de la mama

Structura „genelor conditionate” formeaza fundamentul cercetarii inteligentei. Studiile efectuate de-a lungul timpului arata ca inteligenta este influentata de cromozomul X. Asadar, femeile sunt mai susceptibile de a avea un impact asupra inteligentei, pentru ca ele poseda doi cromozomi X, in timp ce barbatul poseda doar unul.

Asadar, cercetatorii au descoperit ca inteligenta este o „gena conditionata”, care vine direct de la mama. Oamenii de stiinta au folosit soareci de laborator, pentru a testa teoria lor in acest studiu. Acestia au constatat ca „genele conditionate” care contribuiau la dezvoltarea embrionului supravietuiau sau erau conditionate doar atunci cand proveneau de la mama si nu de la tata. S-a demonstrat ca soarecii care aveau mai multe gene provenite de la mama aveau corpul mai mic, dar creierul mai mare. Soarecii care aveau gene preponderent paterne aveau corpul mai mare si creierul mai mic.

In concluzie, oamenii de stiinta spun ca mamele au o influenta semnificativa asupra capacitatii cognitive a copiilor. Nu este vorba doar de genetica. Nutritia unui copil influenteaza instantaneu cresterea lor intelectuala – o responsabilitate principala a unei mame.

Femeile joaca un rol mult mai important pentru dezvoltarea intelectuala a copiilor decat poate fi recunoscut de experimentul genetic. Toate cercetarile par sa sustina ideea ca mama ne da puterea din creierul nostru. Multumim, mama!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top