Connect with us

Revistateo.ro

6 părți din bucătărie pe care nu le cureți cum trebuie

Stiri

6 părți din bucătărie pe care nu le cureți cum trebuie

Bucătăria este locul unde se petrece foarte mult timp: acolo ne bem cafea, ne invităm vecinele sau vecinii la bârfă, gătim sau stăm la discuții interminabile cu perechea iubită ori cu prietenii. Tocmai de aceea trebuie să ne asigurăm că bucătărie trebuie să fie curat lună-bec. Cu toate astea, oricât de mult am avea impresia că ne străduim să fie curat există cel puțin 6 părți din bucătărie care necesită în continuare curățenie.

ELIMINĂ CIUPERCILE DIN MAȘINA DE SPĂLAT VASE
Potrivit unui studiu din 2012 există numeroase microorganisme și ciuperci care se strâng în gumele mașinilor de spălat farfurii. Aceste ciuperci pot fi eliminate pentru sănătatea ta dim bucătărie, spălând mașina de spălat vase cu oțet alb.

CITEȘTE ȘI: CUM ÎȚI DAI SEAMA CĂ STAI ÎNTR-O CASĂ BÂNTUITĂ

ȚINE OUĂLE PE UN RAFT, NU PE SUPORTUL LATERAL AL FRIGIDERULUI!
Ușa frigiderului este zona cu temperatura cea mai înaltă din frigider care poate favoriza apariția și dezvoltarea bacteriilor, ceea ce duce la infectarea ouălor cu diferite boli care ajung apoi în stomacul tău.

PUNE BURETELE DE BUCĂTĂRIE ÎN MICROUNDE
Nu te chinui să speli cu detergenții de spălat vasele buretele de bucătărie, mai bine pune-l în cuptorul cu microunde. Elimină definitiv bacteriile din burete spălându-l cu oțet și suc de lămâie și ține-l apoi un minut în microunde.

REZOLVĂ TOT CE POATE ATRAGE GÂNDACII DE BUCĂTĂRIE
Gândacii de bucătărie apar acolo unde există mâncare și apă. Asigură-te că nu ai nicio fisură la robinet sau vreo spărtură în pereți sau gresie. Umiditatea favorizează apariția mucegaiului și turismul gândacilor peste tot prin casă, pornind din bucătărie.

SĂPUNUL ȘI FIERUL NU FAC CASĂ BUNĂ
Săpunul distruge vasele de bucătărie din fier sau fundul oalei, așa că evită să îl folosești chiar dacă face spumă și curăță resturile de mâncare sau petele.

NU PUNE PULVERIZATOARE ÎN BUCĂTĂRIE
Particulele de chimicale pot ajunge nu doar pe fața ta, după care le inhalezi direct, ci chiar în diferite ingrediente din bucătărie sau pe tabla pe care tai de obicei carnea. Îți place carnea parfumată?

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top