Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

6 obiceiuri despre care credeai că sunt sănătoase, dar îți afectează dinții

6 obiceiuri despre care credeai că sunt sănătoase, dar îți afectează dinții:

1. SPĂLATUL DINȚILOR DUPĂ MICUL DEJUN
Dacă te-ai spălat deja pe dinți după ce te-ai trezit, pentru a elimina bacteriile care se formează în cavitatea bucală în timpul nopții, renunță la a te spăla după fiecare masă pentru că îți distrugi smalțul. Cel mai corect este să te speli de două ori pe zi: dimineața și seara.

CITEȘTE ȘI: SEMNELE CARE ANUNȚĂ CĂDEREA DINȚILOR
2. NU ÎȚI CLĂTI GURA DE FIECARE DATĂ DUPĂ CE TE-AI SPĂLAT PE DINȚI
Știm că acest obicei îți sună ciudat, însă specialiștii sunt de părere că prin clătirea prea des a apei cu pastă de dinți nu vei face decât să muți fluorul pe o suprafață cât mai mare a dinților, și, după cum știi deja, fluorul nu face tocmai bine dinților.

3. PUI O TONĂ DE PASTĂ DE DINȚI PE PERIUȚĂ
Nu e suficient să nu mai vezi periuța din cauza pastei de dinți, motivul îl găsești la punctul de mai sus. Pune cât mai puțină pastă de dinți: secretul unui bun periaj nu constă în cantitatea folosită ci felul în care periezi.

4. MĂNÂNCI ÎNTRE MESE
Deși se recomandă să mai iei câte o gustare între mese, fie un fruct, fie ceva dulce, acest obicei aparent sănătos îți poate subția dinții. De asemenea, evită consumul de sucuri între mese: dinții tăi vor deveni mai fragili în numai câteva zile.

5. MESTECI DES GUMĂ DE MESTECAT (CU FLUOR)
Unele gume de mestecat conțin fluor, însă dacă deja folosești o pastă de dinți pe bază de fluor, excesul poate provoca probleme smalțului dinților, deși au rolul de a-l proteja, ferind dinții de carii.

6. NU BEA LAPTE IMEDIAT DUPĂ CE TE-AI SPĂLAT PE DINȚI
Dacă ți-a rămas fluor între dinți după periaj, atunci evită pe cât posibil să bei lapte, întrucât lactoza slăbește dinții.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top