Connect with us

Revistateo.ro

5 vitamine esenţiale şi alimentele în care se găsesc

Stiri

5 vitamine esenţiale şi alimentele în care se găsesc

5 vitamine esenţiale şi alimentele în care se găsesc:

Vitamina C. După cum ştim, o putem găsi din abundenţă în citrice şi joacă un rol important atunci când vine vorba de producerea colagenului, răspunzător de elasticitatea pielii. Tot vitamina C ajută la menţinerea sănătăţii oaselor şi a danturii, fiind ideală şi în tratarea ridurilor deja formate, dar şi împotriva efectelor expunerii exagerate la soare.

CITEŞTE ŞI: POSTUL PAȘTELUI: Ce alimente nu trebuie să-ți lipsească

Vitamina A. Se găseşte într-o serie de fructe şi legume, printre care mango, morcovi, cartofi dulci ori napi. Efectele acestei vitamine asupra pielii este egal cu cel al retinolului, un tratament conţinut de cremele scumpe, ce face celulele să se comporte ca şi cum ar fi tinere. În plus, vitamina A este necesară în menţinerea unui sistem imunitar sănătos şi încetineşte descompunerea colagenului. Mai mult decât atât, aceasta are efecte benefice şi asupra vederii, iar aplicată local, pe piele, va avea efect anti-aging.

Vitamina D. Este esenţială când vorbim despre sănătatea oaselor şi favorizează aborbţia calciului în organism. Dacă până acum specialiştii s-au concentrat doar pe aspectul pielii, aceştia au descoperit recent că şi structura osoasă este cheia unui trup vizibil mai tânăr. Căteva surse de vitamina D sunt date de peştele gras, gălbenuşul de ou sau unele lactate.

Vitamina K. Se găseşte în special în legumele verzi (salată, spanac) şi este ideală pentru prevenirea vânătăilor, în special în cazul persoanelor trecute de 50 de ani, cu un risc mai mare de a se accidenta. Totodată, aceasta ajută la păstrarea grosimii pielii, care se subţiază odată cu înaintarea în vârstă.

Vitamina E. Combinată cu vitamina C, aceasta este soluţia perfectă pentru bolile de piele. Vitamina E va lupta contra radicalilor liberi şi va face celulele mai puţin vulnerabile la afecţiuni. În plus, ea este econsiderată şi cel mai puternic antioxidant natural şi se găseşte în diferite uleiuri, precum cel de floarea-soarelui, soia, nuci ori seminţe.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top