Connect with us

Revistateo.ro

foamea

Stiri

5 trucuri simple pentru a păcăli FOAMEA

Motivul pentru care cele mai multe persoane ajung să pună câteva kilograme în plus este mâncatul fără un program corespunzător. Iată câteva trucuri prin care poţi păcăli foamea.

CITEŞTE ŞI: Ce se întâmplă dacă îți pui mâncarea într-o farfurie de culoare roșie

1. Mănâncă regulat. A mânca regulat nu înseamnă a-ţi alimenta stomacul în fiecare oră. Încearcă să iei masa la 3 ore, căci în medie cam atât durează până stomacul nostrul digeră mâncarea. Doar aşa vei reuşi să-ţi potoleşti nevoia de mânca mereu.

2. Folosește farfurii mai mici. S-a demonstrat ştiinţific faptul că senzaţia de foame nu ţine doar de semnalele transmise de stomac. O cantitate de mâncare mai mică, aşezată pe o farfurie de dimensiuni reduse, va fi transmisă către creier ca fiind o porţie consistentă, iar astfel te vei simţi sătul pentru mai mult timp.

3. Mănâncă uşor. Încearcă să savurezi fiecare înghiţitură, chiar dacă ţi-e foame foarte tare. Simte gustul mâncării şi aşa vei începe să mănânci mai puţin, lucru care se va vedea şi pe silueta ta.

4. Evită consumul de alcool în cantităţi mari. Nu degeaba canalele media sunt împânzite de astfel de mesaje, căci alcoolul tinde să crească şi mai mult pofta de mâncare. În plus, acesta este o bombă calorică în sine, aşa că ai grijă să fie prezent la masă doar în cantităţi mici.

5. Ţine la tine gumă mentolată. În momentul în care ţi-e foame ori tânjeşti după ceva dulce, mestecă o gumă mentolată şi vei vedea cum acea senzaţie dispare. Ai grijă totuşi să nu consumi gumă în exces, penru a nu dăuna stomacului.

ATENŢIE! ACEST ARTICOL ESTE SCRIS CU TITLU INFORMATIV ŞI NU ÎNLOCUIEŞTE PĂREREA UNUI SPECIALIST.

Sursa foto hercampus.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top