Connect with us

Revistateo.ro

5 produse cosmetice care expiră mai repede decât crezi

Stiri

5 produse cosmetice care expiră mai repede decât crezi

Majoritatea produselor cosmetice își pierd eficacitatea după aproximativ un an, iar unele chiar mai rapid. Produsele expirate nu numai că nu mai sunt la fel de eficiente, dar pot cauza reacții alergice severe, iritații, roșeață, eczeme sau inflamații. Regula generală este să arunci orice produs cosmetic care și-a schimbat textura, mirosul sau culoarea, acestea fiind semnele că nu mai ești în singuranță utilizându-l. Iată care sunt cele 5 produse care expiră mai repede decât crezi!

CITEȘTE ȘI: INGREDIENTE ANTI-AGING DIRECT DIN MARE

1. Crema hidratantă – rezistă până la 2-3 ani fără să fie deschis recipientul. După ce a fost desfăcută rezistă maxim un an de zile. Atenție! Cremele organice au o durată de viață și mai scurtă, datorită lipsei de conservanți artificiali. Unele dintre acestea își schimbă textura sau culoarea, însă acest lucru se poate întâmpla și datorită anumitor ingrediente. Asta nu înseamnă că ele nu mai sunt valabile. Citește cu atenție etichetele!

2. Crema pentru protecție solară – multe persoane folosesc același tub de cremă pentru protecței solară mai mulți ani la rând, apelând la aceasta doar ocazional, pe perioada verii. Aceasta este o greșeală gravă, care poate afecta pielea. Cremele de acest tip au o durată de viață de 6 luni, maxim un an după ce au fost desfăcute.

3. Tratamentele care conțin AHA, retinol, vitamina C- fie că se găsesc în tuburi sau în cutii, acestea nu trebuie să fie folosite după ce a trecut un an de zile de când ai deschis pentru prima oară cutia.

4. Produsele cosmetice care se găsesc în borcane sau cutii – rezistă maxim 6 luni, datorită faptului că produsul efectiv este foarte predispus la bacterii și germeni ori de câte ori îndepărtezi capacul cutiei.

5. Măștile sub formă de gel – au tendința de a se usca foarte repede și de aceea durata lor de viață este de 6 luni.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top