Connect with us

Revistateo.ro

plante de camera

Stiri

5 plante de cameră care te ajută să dormi mai bine

În caz că somnul este un adevărat coşmar, te sfătuim să-ţi alegi o plantă de cameră din lista de mai jos, care te va ajuta să dormi mai bine şi care va purifica aerul din locuinţa ta.

CITEŞTE ŞI: Vezi ce boli vindecă mirodeniile din bucătărie

Iasomia. O serie de studii ce au vizat tratarea insomniilor a arătat că iasomia acţionează ca un calmant natural şi îmbunătăţeşte calitatea somnului. Mai mult, o astfel de plantă de cameră îţi va induce şi o stare de bine atunci când te trezeşti, pentru a începe o nouă zi încărcat de energie pozitivă.

Aloe Vera. Chiar dacă nu are miros, această plantă de cameră, considerată de altfel un adevărat tămăduitor, are rolul de a neutraliza substanţele toxice emanate de produsele de curăţare pe care le folosim în gospodărie, acţionând ca un purificator al aerului din spaţiul în care dormim.

Dracaena marginată. Mulţi au această plantă de cameră în locuinţa lor pentru aspectul decorativ. Puţini ştiu însă că aceasta absoarbe benzenul şi alte substanţe volatile din vopseluri, lacuri sau adezivi, fiind ideală pentru spaţiile proaspăt renovate.

Lavanda. Cu toţii ştim că lavandă are o mulţime de întrebuinţări, printre ele aflându-se şi tratarea problemelor ce ţin de somn, ori a anxietăţii. Mirosul ei are şi efectul unui sedativ uşor, astfel că nu vom mai sta ore în şir în pat, cu ochii pe tavan, aşteptând momentul în care vom putea adormi.

Gardenia. Gardenia jamsinoides, aşa cum este denumită de oamenii de ştiinţă, este şi ea folosită pentru efectul său sedativ, asemănător valiumului. Diferite experimente au demonstrat că mireasma ei te relaxează, iar somnul va fi unul liniştit şi nu un adevărat chin, aşa cum se întâmplă în cazul celor care suferă de insomnii.

Sursa foto azlifewave.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top