Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

5 obiceiuri banale care previn CANCERUL LA SAN

Ne aflam in luna internationala a Cancerului la san. Luna octombrie este, an de an, perioada in care au loc o serie de campanii de informare a femeilor cu privire la aceasta boala necrutatoare care afecteaza peste 14 milioane de femei din intreaga lume.

Cancerul la san este cel mai frecvent tip de cancer in randul femeilor. Din nefericire, vindecarea acestei boli in totalitate reprezinta inca o speranta, cu exceptia cazurilor in care femeile descopera boala in faza incipienta.

Cancerul la san poate fi prevenit printr-o serie de obiceiuri banale pe care femeile nu pun mare pret in viata de zi cu zi. Tu poti face diferenta intre a fi sau a nu fi sanatoasa.

1. REDUCEREA CONSUMULUI DE ALCOOL

Alcoolul ajuta la instalarea tumorilor canceroase si la formarea nodulilor, in cazul cancerului la san. Berea este una dintre bauturile delicioase pe care si femeile le consuma. Sfatul medicilor este cat se poate de clar: nu mai mult de 330 mililitri intr-o zi.

2. FARA TIGARI

Mai multe studii ale cercetatorilor din Europa de Vest arata ca exista o legatura directa intre cancerul mamar si dependenta de tutun.

CITESTE SI: Tu stii din ce sunt formati sanii tai? Descopera aici!

CITESTE SI: 10 lucruri cu totul fascinante despre sani

Fumatul poate instala, de asemenea, premenopauza. Ia taurul de coarne si renunta la tigarete! Este una dintre cele mai bune decizii pe care o poti lua pentru o viata de calitate.

CUM PREVII CANCERUL LA SAN – 3. CONTROLAREA GREUTATII

Supraponderabilitatea si obezitatea cresc riscul de formare a nodulilor cancerigeni. Femeile care au trecut de perioada menopauzei si au crescut brusc in greutate sunt expuse la cancer la san. O dieta bazata pe elementele nutritionale esentiale organismului nostru (fibre, proteine, vitamine si minerale) te tine departe de orice boala.

4. SPORTUL

Activitatea fizica este un aliat al conservarii unei greutati normale si un indicator ca sansele de formare a nodulilor cancerigeni sunt reduse.

5. CUM PREVII CANCERUL LA SAN – ALAPTAREA

Alaptarea este o arma impotriva cancerului la san. Hormonul estrogen este prezent in cantitate ridicata in peste 80% din cazurile de cancer mamar. Nivelul de estrogen scade cu fiecare sarcina, respectiv alaptare, sustin medicii, ceea ce inseamna sanse scazute de instalarea a cancerului la san.

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top