Connect with us

Revistateo.ro

Conform studiilor, femeile care au un anumit tip de sâni riscă să dezvolte cancer mamar. Află despre ce este vorba și ce trebuie să faci.

Sanatate

Femeile care au acest tip de sâni riscă să dezvolte cancer mamar

Potrivit studiilor, femeile care au un anumit tip de sâni riscă să sufere de cancer mamar. În cazul lor, riscul de a dezvolta acest tip de cancer este de două ori mai mare comparativ cu alte femei. Află ce spun studiile.

Femeile care au aceste tipuri de sâni riscă să dezvolte cancer mamar

Conform studiilor, femeile care au un numit tip de sâni riscă să sufere de cancer mamar. Densitatea sânilor este un factor care contribuie la apariția cumplitei boli. Cele care au sâni cu un mare țesut glandular, dar au puțină grăsime, riscă să dezvolte cancer mamar.

Pentru a realiza acel studiu, au fost culese date provenite de la un număr de 18.000 de femei care aveau tumori localizate la nivelul sânilor. De asemenea, s-au folosit date provenite de la 184.000 de femei care aveau vârste asemănătoare, dar nu sufereau de cancer.

Potrivit rezultatelor, există o strânsă legătură între densitatea sâilor și cancerul mamar. Conform studiilor, densitatea este un factor de risc mai mare decât ereditatea sau nașterea după vârsta de 30 de ani.

”Femeile cu sâni denși au un risc de două ori mai mare de cancer în comparație cu cele care au o densitate mai mică”, a spus doctorul Natalie Engmann de la Universitatea San Francisco din California, potrivit doctorulzilei.ro. Engmann a fost cea care a condus cercetarea referitoare la cancerul mamar.

Astfel, s-a ajuns la concluzia că multe femei riscă să facă această boală gravă. Asta pentru că aproximativ 60% dintre tinere au sânii denși. Mai mult decât atât, și peste 40% dintre femeile care sunt la menopauză au această problemă. Din cauza țesutului mamar dens, tumorile apărute la nivelul sânilor sunt mai greu de observat de către medici în timpul mamografiilor.

Conform specialiștilor, multe cazuri de cancer mamar ar fi putut fi prevenite dacă femeile diagnosticate cu această boală nu ar fi avut un țesut mamar foarte dens.

CITEȘTE ȘI: Consumul de soia, recomandat femeilor care au supravietuit cancerului mamar

Consumul de soia este recomandat femeilor care au supravietuit cancerului mamar, se arata intr-un studiu recent.

Despre beneficiile consumului de soia au existat ample dezbateri in ultimii ani. Dupa zeci de ani de discutii in lumea stiintifica, expertii au tras concluziile. Un studiu realizat pe 6.200 de femei arata ca soia este asociata cu riscul scazut de deces si reface organismul femeilor care au suferit de cancer la san, scrie webmd.com.

Ce spun cercetatorii de la Universitatea Tufts din Massachusetts despre consumul de soia

Oamenii de stiinta de la Universitatea Tufts din Massachusetts au observat ca persoanele care au consumat frecvent produse pe baza de soia au avut un risc mai mic de deces dupa 10 ani de la incheierea tratamentului pentru cancerul mamar.

“Pe parcursul cercetarii noastre, nu am gasit dovezi ale efectelor nocive care sa fie asociate consumului de soia in randul femeilor diagnosticate cu cancer la san,” a declarat autoarea principala a studiului, Dr. Fang Fang Zhang.

“In general, nivelul ridicat de consum de alimente din soia a fost asociat cu o scadere de circa 21% a riscului de deces, in randul pacientelor cu un astfel de regim alimentar, prin comparatie cu persoanele care nu au inclus soia in dieta lor,” mai adauga autoarea.

Proprietatile consumului de soia

1. Soia creste in mod natural nivelul de estrogen si este recomandat femeilor aflate la menopauza.

2. Cele mai cunoscute produse din soia, branza tofu, pasta de fasole din soia, iaurtul sau branza din soia contribuie din plin la intarirea oaselor.

3. Proteinele din soia scad nivelul trigliceridelor din sange. Acest aliment este recomandat bolnavilor de inima.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top