Connect with us

Revistateo.ro

5 motive pentru certurile în cuplu

Stiri

5 motive pentru certurile în cuplu

5 motive pentru certurile în cuplu:

1. Sexul. De cele mai multe ori, ni se face chef de momente intime fix atunci când celălalt are treabă, doarme, sau pur și simplu vrea să facă altceva. Este cel mai probabil ca acest subiect să nu fie dezbătut într-o relație, din simplul motiv că niciunul dintre parteneri nu vrea să vorbească despre această temă, pe motiv că s-ar face de rușine în fața celuilalt. Fie unul vrea mai mult, fie celălalt mai puțin, diferențele pot fi rezolvate foarte ușor prin discuții, ori prin condimentarea vieții sexuale.

CITEȘTE ȘI: Ce le ascund bărbații femeilor când vine vorba de sex

2. Curățenia. Niciodată nu va exista într-o relație doi oameni care au aceleași standarde când vine vorba de ordinea în casă. Pentru o persoană, cealaltă va fi mereu prea obsedată de curățenie, ori, dimpotrivă, prea leneșă. Acceptarea diferențelor și impunerea anumitor standarde de viață este secretul rezolvării unor astfel de divergențe.

3. Sindromul falsei memorii. Multe dintre argumentele contradictorii care se ivesc în viața de cuplu nu sunt bazate pe fapte, ori pe ce s-a întâmplat, ci pe felul în care partenerii își amintesc că s-a petrecut. Fiecare va încerca să-și „aranjeze” trecutul, astfel încât să se pună pe ei într-o lumină bună. Așa că fiecare va încerca să vină cu argumente proprii, bazate pe unele fapte care nu s-au întâmplat. Încercați, așadar, să fiți cât mai sinceri cu voi și cu partenerul de viață, pentru a evita astfel de situații conflictuale.

4. Dependența de a da vina pe el / ea. Un lucru pe care nu reușim să-l lăsăm în copilărie este instinctul de a da vina pe altcineva atunci când greșim, pentru că sentimentul de vinovăție este mai greu de acceptat decât cel de învinuire. Cunoașteți zicala „greșeala recunoscută este pe jumătate iertată”? Ar trebui să o aplicați și în viața de cuplu.

5. Banii. Acest subiect nu va înceta niciodată să nască discuții aprinse între parteneri, indiferent de statutul social. Fie nu sunt, fie au fost cheltuiți aiurea de celălalt, fie sunt prea mulți și partenerii nu se înțeleg ce să aleagă între Dubai și Miami, cert este că banii for aprinde mai mereu certurile într-o relație. Puneți totul pe hârtie și cântăriți opțiunile pe care le aveți. Doar așa veți reuși să vă calculați mai bine fondul familial și veți lua cele mai bune decizii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top