Connect with us

Revistateo.ro

menstruatia

Stiri

5 motive pentru care îţi întârzie menstruaţia. Ştiai asta?

Multe femei se plâng de faptul că au probleme cu menstruaţia. Uite 5 motive pentru care aceasta îţi poate întârzia.

CITEŞTE ŞI: Igiena intimă corectă în timpul menstruației

Suferi de o boală. Nu de puţine ori femeile care au probleme cu menstruaţia merg la doctor să investigheze această problemă şi descoperă că de fapt sufereau de o altă afecţiune. O boală la care nu te aşteptai, chiar şi o banală răceală, poate cauza întârzierea ciclului menstrual. Din acest motiv este indicat să mergi la un specialist, care poate descoperi adevărata cauză a problemei tale.

Diferite modificări în program. Acest lucru se întâmplă mai ales în cazul celor care încep să lucreze noaptea, ori sunt nevoite să stea periodic peste program. Să nu uităm că astfel de schimbări ne afectează întreg organismul, motiv pentru care şi ciclul menstrual va fi unul dereglat.

Medicamente. Pilulele pot fi şi ele un motiv pentru care menstruaţia poate să întârzie şi nu vorbim aici doar de pastilele contraceptive. Indiferent de ce medicamente vrei să iei, asigură-te că discuţi întâi cu un specialist, care te poate avertiza ulterior asupra efectelor secundare ale pilulelor.

Kilogramele în plus. Cu cât greutatea unei femei este mai mare, cu atât şansele ca menstruaţia să întârzie sunt mai mari. Încearcă să faci cât mai mult sport şi să adopţi o dietă corespunzătoare şi este posibil să scapi şi de această problemă.

Kilogramele în minus. Nu doar femeile plinuţe pot avea un ciclu menstrual dereglat, ci şi cele cu câteva kilograme în minus. Cele mai afectate sunt acelea care muncesc din greu sau sportivele de performanţă, iar problema tinde să se rezolve odată ce este adoptată o dietă corespunzătoare.

Sursa foto 02varvara.wordpress.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top