Connect with us

Revistateo.ro

5 moduri practice în care previi cancerul la sân

Stiri

5 moduri practice în care previi cancerul la sân

Cancerul la sân este o problemă cu care se confruntă multe femei în acest moment. Iată cum previi apariţia acestei boli!

1. Programează-te la un control. Nu există metodă mai bună de prevenire decât controlul periodic. Acesta te va ajuta să descoperi şi cea mai mică modificare a stării tale de sănătate şi, în cazul apariţiei celulelor canceroase, va ajuta la depistarea acestora încă din faza incipientă.

CITEŞTE ŞI: RISCUL SĂ FACI CANCER DE PIEEL CREŞTE DACĂ BEI ACEASTĂ BĂUTURĂ FOARTE POPULARĂ

2.Cunoaşte istoria femeilor din familia ta cu privire la acest punct de vedere. Specialiştii recomandă testarea rudelor femeilor care au suferit de cancer la sân, pentru a se asigura că nu există mutaţii în gena BRCA. Aceste mutaţii pot da naştere celulelor canceroase şi cresc considerabil riscul de apariţia a cancerului de sân şi a cancerului ovarian.

3. Mănâncă mai multe legume verzi. Conform specialiştilor, dieta echilibrată, antrenamentele zilnice şi consumul regulat e legume verzi pot preveni apariţia şi dezvoltarea celulelor canceroase. Aşadar, asigură-te că ai un stil de viaţă sănătos, că faci sport şi că stai cât mai departe de stres. Totodată, este foate important să renunţi la vicii, în special la fumat. Acest obicei accelerează dezvoltarea celuleor canceroase şi poate provoca numeroase complicaţii la persoanele care se confruntă cu astfel de probleme.

4. Poartă un sutien care te susţine cu adevărat şi menţine sănătatea sânilor. Este foarte important modul în care îţi îngrijeşti sânii. Presiunea ridicată poate da naştere multor probleme. De aceea este indicat să alegi măsura potrivită şi să nu faci compromisuri în acest sens.

5. Palpează-te singură pentru a descoperi eventualele probleme. Vorbeşte cu medicul tău ginecolog şi învaţă să te palpezi corect, pentru a putea simţi la timp nodulii sau alte modificări care apar.

Sursa foto: huffingtonpost.co.uk

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top