Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

5 moduri in care cancerul la san afecteaza viata sexuala

Pentru ca ne aflam in luna combaterii cancerului la san, trebuie sa stim ca aceasta boala nu este doar o problema simpla de sanatate ci afecteaza inclusiv viata sexuala.

Sexualitatea nu se limiteaza doar la actul sexual in sine ci si la tot ce inseamna simturi, tandrete, atractie, vibratia dintre parteneri. Cancerul la san poate periclita in mod serios viata sexuala a femeilor, daca nu este prevenit sau tratat la timp.

5 moduri in care cancerul la san afecteaza viata sexuala:

1. OBOSEALA

Pacientele care au cancer se confrunta cu oboseala cronica si asta deoarece celulele lor sunt foarte slabite de maladie. Corpul sufera o serie de modificari la nivel celular, si, asa cum se stie, oboseala poate fi cel mai mare dusman al vietii sexuale.

CITESTE SI: Boala pe care femeile o simt cand stau in picioare. Viata sexuala, GRAV AFECTATA!

CITESTE SI: 5 obiceiuri banale care previn CANCERUL LA SAN

2. SCADEREA LIBIDOULUI

Modificarile care au loc la nivelul sanilor scad pofta de sex. Femeia nu se mai simte la fel de dorita, considerand tumoarea de la nivelul sanului sau al sanilor un impediment. De altfel, durerile insuportabile in acea zona a corpului fac imposibila activitatea sexuala. In timpul sexului, aceste dureri se magnifica.

3. MODIFICARI CORPORALE

Caderea parului, peturbarea echilibrului hormonal (in urma sedintelor de radioterapie ori chimioterapie) agraveaza starea de sanatate generala a pacientei.

4. FERTILITATEA

Capacitatea biologica de a face copii este afectata de cancerul la san. Fertilitatea femeii atinge punctul culminant in jurul varstei de 20-25 de ani si scade progresiv pana la 35 de ani. In majoritatea cazurilor, cancerul la san se instaleaza dupa cea mai buna perioada de fertilitate, afectand de doua ori structura hormonala a femeii.

5. MENOPAUZA PRECOCE

Tratamentele care sunt luate pentru aceasta afectiune specifica femeii duce la diminuarea apetitului sexual si instaleaza menopauza precoce.

De asemenea, cancerul la san afecteaza si comunicarea in cuplu. Femeile se deprima foarte usor cand sufera de aceasta boala.

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top