Connect with us

Revistateo.ro

5 mituri despre cancerul la sân

Stiri

5 mituri despre cancerul la sân

5 mituri despre cancerul la sân:

1. Mamografia este singura modalitate de control. Total fals, căci de fapt sunt mai multe moduri prin care medicii pot localiza cancerul mamar. De exemplu, aparatele speciale cu ultrasunete, mamografiile digitale ori termografiile sunt doar câteva dintre procedurile prin care specialiştii te pot consulta.

CITEŞTE ŞI: Ce spun unghiile despre sănătatea ta

2. Poţi lua pastile pentru a preveni cancerul la sân. În prezent sunt doar două medicamente, tamoxifen şi raloxifen, care sunt folosite destul de rar în prevenţia cancerului mamar, asta pentru că riscul efectelor secundare este foarte ridicat. Drept urmare, singura metodă de prevenire este atenţia şi grija faţă de corpul tău.

3. Problemele cu greutatea cresc şansele de cancer mamar. Într-adevăr, o serie de studii în domeniu a arătat că doamnele care au trecut de menopauză şi au ceva kilograme în plus sunt mai predispuse să facă o formă de cancer la sân decât restul femeilor.

4. Sutienul cu balene duce la apariţia cancerului. Înainte se spunea că acest tip de sutien poate cauza cancerul la sân din cauza faptului că balena presează sistemul limfatic. Doar un mit urban, lipsit de adevăr, spun specialiştii în domeniu, care spun că sutientul nu este deloc responsabil de apariţia celulelor dăunătoare.

5. Mamografiile periodice te expun la radiaţii dăunătoare. Într-adevăr, eşti expusă unor radiaţii atunci când îţi faci o mamografie, însă acestea nu te afectează atât de tare, iar beneficiile descoperirii la timp a cancerului merită să-ţi faci toate analizele.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top