Connect with us

Revistateo.ro

5 meserii de bărbați inventate de femei

Inedit

5 meserii de bărbați inventate de femei

Site-ul hunffingtonpost.com dezvăluie un lucru incredibil, dacă nu chiar o perversitate a istoriei. Deși femeile nu aveau drept de muncă mai de mult, bărbatul fiind în centrul societății, există meserii importante specifice bărbaților care au fost brevetate de către femei.

MEDIC
Meseria de medic este în ziua de azi împărțită între femei și bărbați, deși cei mai mulți chirurgi continuă să fie bărbați. Încă din perioada antică, meseria de doctor exista sub forma de vindecător, iar aceasta nu era practicată în niciun caz de bărbați, ci de femeile egiptene și din Grecia antică.

IMPORTANT!: ANGAJĂRI LIDL ÎN BUCUREȘTI, CUGIR, ORĂȘTIE ȘI MEDIAȘ

PROGRAMATOR
Cei mai mulți programatori sunt bărbați, deși se poate observa o tot mai mare apetență a femeilor către tehnologie, către știința computerelor. Vă vine să credeți sau nu însă fondatoarea științei computerelor a fost Ada Byron, adică o femeie.

TOBOȘAR
Ce ar fi o trupă rock fără un bărbat cu plete care să bată puternic la tobe? Nu ar fi nimic, căci și această meserie a fost inventată de sexul frumos. Prima toboșară era o femeie din Mesopotamia (Iraqul de azi), în perioada antică. Această femeie are și un nume: Lipushiau. Există și o carte pe această temă, foarte interesantă, intitulată „Când toboșarii erau femei” (When the drummers were women).

REGIZOR
Există și femei regizor în ziua de azi, însă, hadeți să fim serioși, este o meserie în care îi vedem mai ales pe bărbați implicați. Marii regizori ai lumii, premiați la Oscar și Globurile de Aur sunt în speță de sex masculin deși meseria a fost inventată de sexul feminin. Profesoara de la Universitatea Harvard, Jane Gaines, susține că în anii 20 femeile erau cele care regizau filme.

BERAR
Vedem reclame la tot felul de branduri de bere cu berari pricepuți, toți bărbați. Berea este o băutură în sine destinată bărbaților, însă marile firme s-au îndreptat și către femei (berea cu lămâie de exemplu). Înainte ca industria să se automatizeze, în secolul XVII femeile erau cele care se ocupau temeinic de fabricarea berii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top