Connect with us

Revistateo.ro

Stil de viata

5 lucruri pentru care o mama nu trebuie sa isi ceara scuze

Daca si tu ai copii stii ca o mama ocupata cu cei mici, inevitabil, va uita anumite lucruri, va intarzia sau va vorbi mai mult despre pustii ei decat despre alte subiecte. Asta nu inseamna ca trebuie sa se simta vinovata!

1. Nu iti mai cere scuze pentru ca intarzii. Sa te pregatesti sa iesi din casa cu copiii este ca si cum ai vrea sa pleci la maraton cu piticoti neastamparati. Intotdeauna vor fi detalii de pus la punct, le schimbi tinute, ii trimiti la toaleta si ii pui sa bea apa. Oricat te-ai pregati, niciodata nu iesi pe usa la timp.

CITESTE SI: Scrisoare către mama, cea mai puternică fiinţă pe care o cunosc

2. Nu te mai scuza pentru ca te-ai ingrasat dupa sarcina. Corpul sufera modificari majore dupa nastere. Mamele nu au energia ca dupa ce are grija de copii sa mearga la sala si nu ar trebui sa se simta vinovate pentru asta.

3. Nu iti mai cere scuze pentru ca ai uitat. De cand au copii, mamele uita de aniversarile apropiatilor sau de petreceri la care au fost invitate, cel putin in primele luni dupa nastere. Fenomenul se numeste “creier de mamica” si inseamna ca mintea unei mame prioritizeaza cele mai importante informatii, pentru a avea grija de copii si uita aspectele mai putin importante pentru acel moment.

4. Nu trebuie sa te scuzi pentru ca nu esti aranjata sau casa ta nu arata impecabil. Proaspetele mamici nu mai au timpul necesar sa asorteze tinute cu accesorii, sa se vopseasca sau sa se machieze. Atunci cand locuiesc cu copii plini de energie, trebuie sa tina pasul, chiar daca asta inseamna sa mai lase cateva vase in chiuveta sau haine nearanjate.

5. Nu iti cere scuze daca te plangi. Majoritatea parintilor sunt privati de somn, iar mamicile aproape ca nu mai au moment de intimidate. Asa ca, din cand in cand, au dreptul sa se planga de unele probleme, ca sa aiba putere, de fiecare data, sa o ia de la capat.

CITESTE SI: Mama careia medicii i-au spus ca fiul ei este un fetus neviabil a avut parte de un miracol

Pentru mamici nu ar trebui sa fie important sa se scuze fata de cei din jur pentru ca viata lor s-a schimbat dupa nastere. Trebuie sa imbratiseze aceasta noua viata cu avantaje si dezavantaje, sa se bucure de cel mic si de iubirea pe care o primesc.

Sursa foto: commons.wikimedia.org

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top