Connect with us

Revistateo.ro

Sanatate

5 lucruri pe care un ginecolog nu are voie să le facă (chiar dacă îl întrebi)

Vizita la ginecolog le poate mâhni foarte tare pe femei și nu neapărat pentru verdictul medicului, ci din cauza atitudinii acestuia.

Multe femei se simt abuzate din punct de vedere psihic pentru că unii medici își încalcă meseria și merg mult prea departe. Sunt și situații în care femeile solicită informații sau păreri care nu intră în competențele ginecologului.

5 lucruri pe care un ginecolog nu are voie să le facă

1. Nu are voie să te judece, chiar dacă probabil ai făcut anumite greșeli care te-au adus în fața doctorului. Medicul trebuie să explice unde ai greșit și cum poți remedia problema ca să te faci bine.

2. Nu are voie să te atingă insistent în părți ale corpului pe care nu le examinează. Multe femei s-au plâns că medicul a avut un comportament nepotrivit ori chiar că au primit avansuri sexuale.

3. Nu are voie să intre în anumite capcane sau să te întrebe lucruri prea intime. S-ar putea să ai o serie de întrebări legate de sex, dar care nu au nicio legătură cu sănătatea (prevenție, tratament, cauzalitate etc).

CITEȘTE ȘI: Simțea dureri puternice în zona intimă și a mers la ginecolog. Când a văzut ce are, medicul și-a pus mâinile în cap!

4. Să îți spună dacă ești frumoasă sau urâtă. Multe femei sunt complexate și pun tot felul de întrebări legate de mărimea sânilor, de felul în care arată organul lor genital etc. Medicul știe ce are de făcut, în niciun caz să te examineze după conformația fizică.

5. Și, evident, nu are voie să te examineze fără să îți explice ce face. Ai dreptul să știi în permanență ce se întâmplă în timpul consultului.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top