Connect with us

Revistateo.ro

5 lucruri INTERZISE înainte de SOMN

Sanatate

5 lucruri INTERZISE înainte de SOMN

5 lucruri INTERZISE înainte de SOMN:

Tableta sau telefonul. Mai multe sudii recente au arătat că lumina albastră emisă de dispozitivele electronice ne pot afecta somnul. Încearcă, așadar, să lași smartphone-ul deoparte cu cel puțin o oră înainte de a te băga la somn, pentru a dormi mai bine.

CITEȘTE ȘI: 5 alimente care duc la constipaţie

Cafea. Chiar dacă obișnuiești să bei multă cafea pe motiv că nu te afectează, te înșeli amaranic. Asta pentru că substanța activă din băutura neagră, cofeina, rănâne în organism până la 12 ore, lucru ce-ți poate afecta serios orele de odihnă din timpul nopții. Evită să mai bei cafea după prânz și vei vedea cum somnul va veni mult mai repede.

Ciocolata. Nu doar cafeaua conține cofeină, ci și ciocolata, în special cea cu o cantitate mare de cacao. Și înghețata este inclusă pe lista neagră a alimentelor care dăunează somnului, așa că ai face bine să le dai deoparte de la masa de seară.

Mâncarea condimentată. O masă bogată seara înseamnă și câteva ore în minus de somn. Condimentele în exces, dar și grăsimile, îți pot da un reflux gastric, iar asta va duce la o stare nu tocmai potrivită pentru culcare. Încearcă să iei ultima masă cu două ore înainte de a stinge lumina, pentru a da ocazia stomacului să digere alimentele.

Alcoolul. Chiar dacă unii au impresia că un pahar, sau două, de băutură ajută somnul să vină mai repede, acest lucru este fals. Dimpotrivă, un pahar de vin, spre exemplu, te va face mai agitat și vei amâna până după miezul nopții ora de culcare. Poți savura liniștit alcool la cină, însă nu uita că tot apa face minuni pentru organism.

1 Comment

1 Comment

  1. Dumitru George

    2015-04-07T21:10:26+03:00 at 2015-04-07T21:10:26+03:00

    Mda..
    Bauturile alcoolice care fermenteaza (vin, bere) ridica tensiunea, cele distilate/spirtoase (vodka, wiskey) o scad. Tensiune scazuta asociata unui somn linistit, adanc si comfortabil. Doar sa ai grija sa nu ti-o scazi de tot ca apoi e tragic.
    Get, facts, straight!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top