Connect with us

Revistateo.ro

5 aspecte de care depinde fericirea în cuplu

Cuplu

5 aspecte de care depinde fericirea în cuplu

Atunci când vorbim despre fericirea în cuplu, trebuie să discutăm despre două etape distincte. Perioada de început, dominată de iubire. Şi cea de a doua etapă, la care se ajunge diferit de la un cuplu la altul, când iubirea mai păleşte.

CITEŞTE ŞI: CUM MĂSOARĂ ŞTIINŢA FERICIREA

Elementele distincte care aduc cu adevărat fericirea în cuplu ţin acum de modul în care văd fiecare viitorul. Temele de dispută pot fi:

1. Relaţiile cu prietenii proprii: dacă sunt sau nu acceptate anumite libertăţisau dacă aceste relaţii pot fi întreţinute în continuare în lipsa partenerei. De cele mai multe ori, din nefericire, unul dinre parteneri renunţă aproape total la prietenii proprii, de dragul relaţiei de cuplu. Dar este posibil, mai devreme sau mai târziu, să se întoarcă la aceştia tocmai când relaţia deja nu mai funcţionează.

2. Hobby-urile. Dacă sunt prea multe sau prea puţine, dacă toate sau doar unele sunt făcute împreună. Dacă la acestea iau parte şi alte persoane sau nu, sunt tot atâtea motive de ceartă sau de bucurie în cuplu.
3. Copiii. Numărul, perioada în care este bine să apară, modul în care vor fi crescuţi, persoanele care vor ajută la creşterea şi educarea acestora. Iarăşi pot fi teme care aduc sau gonesc fericirea din cuplu.
4. Carieră. Problemele pot apărea din cauza anumitor diferenţe cum ar fi: timpul petrecut la serviciu, salariul care poate fi net superior partenerei, studiile de perfecţionare. Dar şi relaţiile cu colegii care, aparent sau nu, trec de anumite limite.
5. Tulburările de comportament. Acestea trebuiesc diagnosticate la timp pentru a nu fi confundate cu altceva. Şi putem avea următoarele tulburări: schizoidă, psihotică, borderline, narcisică, grandomană. Sau tulburări alimentare: bulimie, anorexie, obezitate. Ori adicţii: droguri, medicamente, alcool. Pentru aceste tulburări, indiferent că le remarcaţi la voi sau la partener este bine să apelaţi la un specialist.
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Cuplu

To Top