Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

5 alimente verzi pentru dinti albi

Albirea dintilor este posibila si pe cale naturala. O serie de alimente verzi, consumate cu regularitate, iti vor face dintii albi. Descopera-le si tu!

5 alimente verzi pentru dinti albi:

1. BUSUIOCUL

Busuiocul este un antibiotic natural, folosit cu frecventa nu doar pentru eliminarea reziduurilor dintre dinti, care ii ingalbenesc, ci si pentru ameliorarea durerilor gingivale ori de masele.

Daca vrei sa ai dinti albi, consuma cu incredere busuioc crud, prin simpla mestecare. Busuiocul reduce considerabil numarul bacteriilor care ingalbanesc dantura si care provoaca respiratia urat mirositoare.

2. CEAIUL VERDE

Daca vrei sa ai o respiratie proaspata si dintii curati, clateste-ti gura dimineata si seara cu ceai verde, neindulcit.

CITESTE SI: Soluții HOMEMADE pentru DINȚI ALBI

CITESTE SI: Un medic stomatolog renumit confirmă acest mod de albire a dinților

Frunzele de ceai verde contine mai multe ingrediente care previn aparitia tartrului si, in acest fel, tin la distanta cariile. Dupa ce ti-ai clatit dantura cu ceai verde, foloseste cu incredere bicarbonatul de sodiu pentru o si mai buna limpezire a dintilor.

3. MERELE

Merele sunt o sursa bogata de vitamine care energizeaza organismul. Acestea contin o serie de vitamine si minerale esentiale pentru insanatosirea smaltului dentar. Se stie ca cea mai buna metoda de curatare a dintilor este cu ajutorul apei, iar merele sunt de folos in acest sens intrucat contin 80-90% apa.

4. CEAPA VERDE

Ceapa verde are proprietati purificatoare, fiind folosita pentru o serie de probleme dermatologice. Freaca-ti dintii cu coada acestei legume pentru a mentine dantura sanatoasa si mai putin predispusa la depunerea bacteriilor care coloreaza dintii si ii imbolnavesc.

5. KIWI

Consumul de kiwi asigura un tranzit intestinal sanatos, blocand bacteriile din gura ca sa ajunga in intestine. De asemenea, acest fruct confera satietate pe termen lung, astfel incat nu vei mai fi tentat sa consumi bauturi acidulate ori cafea sau ciocolata, principalele responsabile pentru ingalbenirea dintilor. De asemenea, acest fruct este numai bun pentru fumatori.

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top