Connect with us

Revistateo.ro

5 alimente care inlocuiesc cafeaua

Stiri

5 alimente care inlocuiesc cafeaua

Aceste 5 alimente care inlocuiesc cafeaua sunt extrem de benefice atunci cand vrei sa iei o pauza de la consumul de cofeina. Pentru foarte multe persoane este aproape imposibil sa se trezeasca dimineata pline de energie si cu chef de viata. In acest caz, o cafea poate rezolva problema, dar ce faci atunci cand vrei sa renunti la cofeina? Exista anumite alimente care te ajuta din plin sa iti recapeti buna dispozitie si energia atat de necesara pe timpul zilei.

1. Fructele citrice. Iti ofera toti nutrientii de care organismul are nevoie. Sunt bogate in vitamine si minerale si reprezinta cea mai buna sursa de energie pe care o poti consuma dimineata devreme. Sucul de citrice contine o cantitate mare de vitamina C, extrem de importanta pentru persoanele care se confrunta cu stresul.

CITESTE SI: AMESTECUL NEASTEPTAT CARE TOPESTE GRASIMEA

CITESTE SI: 5 ALIMENTE CARE NU SUNT ATAT DE SANATOASE PE CAT CREZI

2. Cerealele integrale. Sunt satioase si elibereaza energia treptat, fapt care le transforma in micul dejun ideal. Ai grija totusi sa nu exagerezi cu cantitatea. Un bol de lapte proaspat cu cateva linguri de cereale integrale constrituie un mic dejun sanatos!

3. Ouale. Studiile arata ca alimentele bogate in proteine ajuta organismul sa faca fata stresului acumulat pe parcursul zilei si il energizeaza. Axeaza-te pe oua proasopete, lapte si branzeturi slabe. Poti prepara o omleta delicioasa in care adaugi legume precum ardeiul gras, ceapa sau rosiile.

4. Shake-urile proteice. Daca nu ai timp pentru un mic dejun complex, poti sa iti prepari rapid un shake proteic in care sa introduci si fructe. Iata un exemplu: intr-un blender amesteca un iaurt, o banana si o lingura de fulgi de ovaz. Vei obtine cel mai delicios si rapid mic dejun, care te va umple de energie!

5. Untul de arahide. Este extrem de sanatos chair daca este bogat in calorii. Iti ofera toti nutrientii de care ai nevoie dimineata si te mentine satul. Alege untul de arahide nerafinat si consuma-l pe o felie de paine integrala. Este o gustare rapida care inlocuieste cu succes o ceasca de cafea!

Sursa foto: dorwynmanor.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top