Connect with us

Revistateo.ro

5 alimente care duc la constipaţie

Stiri

5 alimente care duc la constipaţie

5 alimente care duc la constipaţie:

Chipsurile. Fâşiile rumenite din cartofi sunt cel mai mare duşman al unei alimentaţii sănătoase. Pentru că au un conţinut ridicat de grăsimi şi foarte puţine fibre, chipsurile vor încetiti procesul de digestie. Cu toate că îţi vor da o senzaţie de saţietate, nu este deloc indicat să le consumi, mai ales dacă vrei să dai jos câteva kilograme.

CITEŞTE ŞI: Vezi ce boli vindecă mirodeniile din bucătărie

Alimentele congelate. Mută lume preferă alimentele congelate, pe motiv că sunt mult mai uşor de gătit. Cu toate astea, mâncărurile luate din lada frigorifică au un conţinut mic de fibre şi multe grăsimi, lucru care, după cum se ştie, îngreunează procesul de digestie. În plus, aceste alimente conţin foarte mult sodiu, din cauza procedeelor de congelare, iar acesta va reţine apa în organism, lucru ce va duce la scaune rare.

Painea albă. În general pâinea constipă, cu atât mai mult cu cât vorbim despre una săracă în fibre, cum este cazul celei albe. Pentru o digestie mai uşoară, înlocuieşte pâinea albă cu una din cereale integrale, sau incearcă să o elimini pe cât posibil din alimentaţia zilnică.

Bananele. Vorbim aici despre fructele verzi, care sunt necoapte. Este indicat, aşadar, să laşi bananele una sau două zile în fructieră, până vor prinde culoarea galbenă specifică. Le poţi consuma apoi fără riscul de te constipa.

Fursecurile. Pe lista lungă a produselor de patiserie care duc la probleme de digestie se află şi fursecurile, bicuiţii, ori multe alte dulciuri. Slabe în proteine şi bogate în grăsimi, acestea nu pot face decât rău digetiei tale. Pe viitor, înlocuieşte fursecurile cu fructe, pentru a regla tranzitul intestinal şi a scăpa de problema mersului degeaba la toaletă.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top