Connect with us

Revistateo.ro

6 moduri prin care sa combati constipatia

Sanatate

6 moduri prin care sa combati constipatia

Constipatia poate fi combatuta cu ajutorul naturii. Va prezentam cateva informatii esentiale despre aceasta problema de sanatate si care sunt ‘armele’ recomandate pentru a scapa de ea.

Numarul de scaune considerat a fi in limitele normalului variaza intre un scaun la una sau doua zile. Pentru a intelege mai bine de ce oamenii se constipa, trebuie stiut inainte care este mecanismul prin care functioneaza colonul (intestinul gros). Constipatia este caracterizata de scaunele tari si uscate, intrucat pe parcursul eliminarii alimentelor din colon, toata apa este absorbita.

Printre cauzele constipatiei se numara consumul deficitar de alimente bogate in fibre si vitamine (fructe, legume, cereale), dar si lipsa activitatii fizice. Cand corpul nu este in miscare, colonul leneveste! Aceasta problema de sanatate poate fi insa combatuta prin cateva metode.

6 moduri prin care sa combati constipatia

1. Consuma cat mai multa apa pentru a favoriza tranzitul intestinal. Cu siguranta stii expresia „Pentru sanatatea dumneavoastra, consumati minimum 2 litri de lichide pe zi”. Aceste lichide trebuie sa contina cat mai multa apa si sa fie formate din alimente naturale, exclus coloranti si alti emulsificatori (E-uri).

Medicii sustin ca este ideal ca imediat dupa trezirea din somn sa consumi un pahar cu apa rece pentru a incepe ziua sanatos. Poti adauga in paharul umplut cu apa si putina zeama de lamaie.

2. Inmoaie prune uscate in apa si consuma lichidele si fructele dupa aceea. Se stie ca prunele uscate (nu cele afumate!) au un efect laxativ garantat. Prunele sunt bogate in fibre si regleaza tranzitul intestinal.

3. Maseaza-ti abdomenul. Masarea abdomenului ajuta mai mult decat ai crede. Miscarile trebuie sa fie usoare, in sensul acelor de ceasornic, timp de 5 pana la 10 minute pe zi. Masajul poate fi facut simplu sau cu ulei de susan.

4. Consuma miere cu incredere. Medicii recomanda o lingurita dimineata, cu apa calduta, si una seara, inainte de cina.

5. Bea fresh de portocale. Sucul de portocale este bun pentru curatarea intestinelor. Contine vitamina C, iar daca il combini cu o lingurita de argila vei scapa rapid de constipatie.

6. Avand in vedere ca una din cauzele constipatiei este lipsa efortului fizic, este recomandat sa te misti mai mult. O jumatate de ora de sport pe zi ajuta la mentinerea intregului corp.

CITESTE SI: RETETA WOW: Bomboane impotriva constipatiei pe care le faci acasa

Acestea sunt sfaturi generale oferite de medici si de specialisti in tratamentele naturiste. Ele nu inlocuiesc sfatul unui anumit medic specializat. Daca episoadele de constipatie persista mai mult de o saptamana, este bine sa mergi la doctor.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top