Connect with us

Revistateo.ro

5 ALIMENTE ANTI CANCER

Stiri

5 alimente anti-cancer

Vinul. Multă vreme vinul a fost considerat elixirul vieţii, însă puţini ştiu de poprietăţile sale. Consumat cu moderaţie, acesta păstrează o mare parte din beneficiile strugurilor din care este stors. Tocmai de aceea medicii recomandă să consumăm un pahar de vin pe zi, de preferat roşu, pentru o circulaţie a sângelui mai bună.

Cruciferele. Legumele din familia cruciferelor au o mulţime de proprietăţi, printre care şi faptul că ţin cancerul la distanţă, asta datorită seleniului, un ingredient-minune. Din această categorie fac parte broccoli, varza şi conopida.

CITEŞTE ŞI: S-a descoperit un nou tratament pentru cancer

Legumele verzi. Vorbim aici de cele care au culoarea verde-închis, precum spanacul sau sfecla. Pe lângă beneficiile aduse organismului, acestea conţin beta-caroten, zeaxantină sau luteină şi au mult acid folic.

Ciocolata. În ciuda unor studii care arată că ciocolata nu este tocmai indicată pentru organism, anumiţi cercetori afirmă că aceasta protejează inima de boli şi ţine cancerul la distanţă, datorită catechinei, o substanţă antioxidantă prezentă în acest dulce aliment.

Ghimbirul şi curcuma. În timp ce ghimbirul este folosit pentru proprietăţile sale anti-inflamatoare, curcuma este cunoscută pentru faptul că ucide celule canceroase foarte repede. Astfel, ele nu doar potenţează gustul mâncării, ci sunt şi foarte benefice pentru sănătate.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top