Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

3 tratamente cu ceapa din Evul Mediu

Nicio bucatarie din lume nu este completa daca nu ai macar o ceapa pe undeva. Probabil ca te va face sa plangi insa aceasta leguma este foarte versatila in preparatele culinare si este o bomba de antioxidanti.

Inca din Evul Mediul, oamenii foloseau ceapa pentru a se trata de diferite probleme: de la cele mai simple dureri stomacale pana la durerile articulare ori febra severa. Ceapa s-a dovedit a fi extrem de benefica, de-a lungul timpului inventandu-se o serie de remedii naturiste cu acest aliment.

CITESTE SI: ROSIE SAU ALBA? CARE ESTE CEA MAI BUNA CEAPA PENTRU SANATATEA TA

3 remedii naturiste cu ceapa din Evul Mediu:

1. PASTA DE CEAPA PENTRU VINDECAREA RANILOR

In varianta ei originala, ceapa era amestecata de catre locuitorii Evului Mediu timpuriu cu trestia de zahar si diferite seminte uleioase. Pentru a face pasta de ceapa, esentiala pentru vindecarea cicatricilor ori a umflaturilor de la nivelul pielii, trebuie sa pisezi bine de tot 3 cepe mari, impreuna cu 1 lingurita de zahar, una de sare si 6 linguri de ulei. Pasta se va pastra la frigider timp de 2 saptamani, intr-un recipient bine inchis. Se aplica apoi pe suprafata pielii afectate.

CITESTE SI: MINUTUL DE SANATATE – 5 CAUZE ALE TENSIUNII ARTERIALE LA CARE NU TE ASTEPTAI

2. FREACA CEAPA SI URZICA DE PIEPT SAU ADAUGA CEAPA IN CEAIUL DE URZICA

Este una dintre metodele pentru a preveni astmul si alte boli respiratorii sau cardiovasculare. Potrivit cercetatorilor de la Universitatea din Pennsylvania, o ceapa pe zi reduce riscul formarii bolilor cardiovasculare cu 15%.

3. MANANCA CEAPA GOALA DACA TE DOARE STOMACUL

Oamenii din Evul Mediu consumau ceapa goala fara nicio problema. Ceapa era atat de venerata incat se oferea drept zestre la nunti, fiind in anumite perioade mai scumpa decat valoarea unei masini azi. Daca mananci ceapa in fiecare zi, inainte de masa, pe stomacul gol, vei preintampina problemele digestive. Asa se protejau stramosii nostri de durerile de stomac pe care nu stiau sa si le explice.

Sursa foto: salud.univision.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top