Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

3 transformari prin care trece vaginul si NU SUNT DELOC NORMALE, in ciuda aparentelor

Vaginul trece printr-o serie de transformari de-a lungul timpului, uneori chiar de-a lungul unei zile. Multe dintre aceste modificari nu sunt normale, desi femeile le ignora crezand ca astfel de lucruri se mai intampla si nu ar face un mare rau sanatatii lor.

3 transformari prin care trece vaginul si nu sunt deloc normale:

1. MIROSUL VAGINAL NEPLACUT

Mirosul vaginal neplacut nu este cauzat doar din cauza unei igiene intime precare. Acesta poate indica prezenta unei infectii la nivelul organului de reproducere feminin.

Vaginita bacteriana este una dintre afectiunile despre care putine femei stiu, a carei simptom principal este mirosul neplacut. Alte indicii ale prezentei bacteriilor in zona vaginala sunt mancarimile, scurgerile neobisnuite si durerile locale.

CITESTE SI: 6 probleme care îți pun în pericol vaginul

CITESTE SI: Îngrijirea vaginului: şerveţelele umede versus cele uscate

2. LIPSA EJACULARII IN TIMPUL ORGASMULUI

Si femeile ejaculeaza, iar daca niciodata nu au parte de aceasta experienta atunci cand se produce orgasmul, este bine ca acestea sa consulte medicul. Acest lucru ar putea indica probleme de infertilitate, sustin medicii din strainatate.

3. EXCES DE PAR IN ZONA PUBIANA

Cu toate ca se depileaza, multe femei observa ca le creste parul foarte repede, iar pilozitatea apare de multe ori in exces. Acest lucru poate insemna, cu alte cuvinte, o problema hormonala importanta si anume producerea de testosteron in plus fata de estrogen.

Aceste probleme legate de vagin trebuie observate atent de medicul ginecolog, mai ales atunci cand ele persista. Inactiunea in astfel de cazuri poate duce la boli ale organului sexual feminin.

De la simple infectii se pot forma noduli in zona vaginala (atat la suprafata cat si in interiorul canalului) precum si formarea unor tumori cancerigene ce afecteaza fertilitatea, atacand uterul.

Cateva sfaturi despre igiena intima corecta la femei:

1. NU FACE DUSURI VAGINALE

Apa nu este cel mai bun prieten pentru vaginul tau. Acesta are propriul mecanism de autocuratare, secretand o serie de substante active menite pentru protejarea sanatatii intime.

2. POARTA LENJERIE INTIMA DE CALITATE

Evita chilotii cu puf sau din materiale plastice. De asemenea, nici latexul nu este cel mai adecvat deoarece afecteaza zona clitoridiana.

3. ALEGE (SI) TAMPOANELE INTERNE CU INCREDERE

Alege tampoanele interne cu incredere. Acestea pot fi folosite in zilele de menstruatie cu mentiunea ca trebuie schimbate ceva mai des.

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top