Connect with us

Revistateo.ro

Varsta la care femeile sunt cele mai predispuse la infectii vaginale

Stiri

Varsta la care femeile sunt cele mai predispuse la infectii vaginale

DESPRE INFECTII VAGINALE SI VARSTELE FEMEII. Corpul unei femei se schimba de la o varsta la alta. Iti prezentam cele mai importante modificari ale organismului tau la 20, 30, 40, 50 si 60 de ani.

Cercetatorii sustin ca la varsta de 20 de ani, femeile sunt mai predispuse ca oricand la infectii vaginale, scrie cotidianul spaniol El Pais.

Este varsta la care femeile sufera transformari importante la nivelul organului genital, fiind mai fertile si mai active ca la oricare alta varsta. Medicii recomanda gelurile vaginale pentru mentinerea echilibrului PH-ului vaginal.

Tot la 20 de ani ciclul menstrual se regularizeaza si asta datorita schimbarilor hormonale importante care au loc.

Conform noilor descoperiri stiintifice, tot mai multe femei se confrunta cu acnee matura (cea care apare la 30 de ani din cauza stilului de viata adoptat pana la aceasta varsta.

Top 4 tratamente pentru infectii vaginale

HUFF.RO: 8 lucruri UIMITOARE despre femei. Câte dintre ele ştiai?

Din cauza poluarii tot mai mari si a stresului cauzat de problemele de zi cu zi, femeile de 30 de ani se confrunta in proportii tot mai accentuate cu aparitia eczemelor si a pielii uscate. Tesuturile incepi sa piarda din colagen, iar la varsta de 32 de ani incepe procesul imbatranirii.

La varsta de 40 de ani, probabilitatea de a deveni mama se reduce pana la 5%, sustin specialistii consultati de jurnalistii spanioli. Conform Institutului Medico Laser, predispunerea la calvitie va creste in urmatorii ani la 25% in randul femeilor, un procent ingrijorator in raport cu barbatii.

La 50 de ani, femeile se confrunta cu slabirea oaselor si asta din cauza nivelului tot mai scazut de estrogen. Fragilitatea osoasa este cauzata si de instalara menopauzei. Producerea precara de colagen duce la aparitia ridurilor si a tenului crapat.

Un lucru extrem de interesant se produce la 60 de ani. Femeile isi reiau activitatea hormonala normala si se declara active din punct de vedere sexual, spun cercetatorii in „The Journal of Sexual Medicine”.

Asadar, bucura-te de fiecare varsta in ciuda problemelor de sanatate care apar si a transformarilor ce iti afecteaza aspectul fizic. Fiecare etapa a vietii are farmecul ei!

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top