Connect with us

Revistateo.ro

Afla care sunt scurgerile vaginale anormale si cand este cazul sa mergi la ginecolog. Ar putea fi vorba despre o infectie sau despre anumite boli.

Sanatate

Scurgerile vaginale anormale. Cand trebuie sa mergi la ginecolog

Cantitatea, culoarea si densitate scurgerile vaginale se schimba de-a lungul timpului si difera de la o femeie la alta. De asemenea, acestea se schimba pe parcursul lunii. Insa, in anumite situatii, scurgerile vaginale se modifica din cauza unor infectii sau din cauza unor boli. Cand trebuie sa mergi la ginecolog?

Scurgerile vaginale anormale

Medicul Ula Marton spune ca exista trei tipuri de scurgeri vaginale care ar trebui sa te trimita imediat la ginecolog.

Din cauza infectiilor fungice apare scurgerea galbuie. In astfel de cazuri apare si un disconfort, apar mancarimi si chiar senzatia de arsura, insotita de senzatia ca ai vaginul uscat. Daca va confruntati cu aceasta probleme, trebuie sa stiti ca si partenerul vostru ar trebui sa urmeze un tratament.

Vaginoza bacteriana se manifesta printr-o scurgere vaginala gri, apoasa. In astfel de cazuri este vorba despre un dezechilibru bacterian al vaginului. Apare disconfortul si creste cantitatea de mucus. Uneori, aceste scurgeri au si un miros neplacut din cauza bacteriei Gardnerella Vaginalis. Ambii parteneri care au intretinut relatii sexuale trebuie sa urmeze un tratament.

Scurgerile vaginale cu sange, care tin mai mult decat menstruatia, adica mai mult de 7 zile, pot indica variatii hormonale. Apar in prima sau in a doua jumatate a ciclului menstrual.

Cauza scestui tip de scurgere vaginala este reprezentata de o activitate hormonala anormala. Daca te confrunti cu aceasta problema, este indicat sa mergi la medic pentru a afla despre ce este vorba. Ar putea indica o problema mai grava de sanatate sau poate o sarcina.

Daca observi ca ai astfel de scurgeri vaginale, este bine sa mergi la doctor cat mai repede. Ar putea fi o problema de sanatate ce se trateaza usor si repede, dar ar putea fi vorba despre ceva mai serios, ce se poate agrava daca nu iei masuri la timp. Si, cu tratamentul potrivit, vei scapa de problemele acestea.

Articol pe aceeasi tema:

Ce boli ascund mancarimile vaginale

Mancarimile vaginale pot indica prezenta unor boli ale aparatului reproducator feminin, asa ca ia o foaie si noteaza ce pot spune aceste simptome despre starea ta de sanatate.

Femeile nu isi plang durerile la fel ca barbatii. Multe dintre ele sufera in tacere. Cand vine vorba de probleme de sanatate, mai ales daca acestea vizeaza zona intima, femeile prefera sa nu vorbeasca despre ele. Se trezesc tarziu ca trebuie sa viziteze medicul, iar in multe cazuri boala se afla deja intr-un stadiu avansat.

Ce boli pot anunta mancarimile vaginale

1. VAGINITA BACTERIANA

Vaginita bacteriana se manifesta in primul rand prin mancarimi in zona intima. Afectiunea se produce in momentul in care exista un dezechilibru al bacteriilor de la nivelul vaginului si se modifica PH-ul pielii. Scurgerile vaginale isi schimba mirosul si devin mai apoase decat in mod normal.

2. DERMATITA DE CONTACT

Parfumurile ori produsele de ingrijire corporala aplicate in zona pubiana pot expune vaginul la infectii severe. De asemenea, si anumiti aditivi prezenti in lubrifianti si prezervative pot cauza usturimi in zona intima.

3. BOLI CU TRANSMITERE SEXUALA

De la chlamydia pana la herpesul vaginal sau gonoree, lista bolilor cu transmitere sexuala a caror simptome sunt si mancarimile si usturimile vaginale este deschisa pana la afectiuni precum SIDA.

4. PROBLEME HORMONALE

Schimbarile hormonale pot fi responsabile si ele de mancarimile din zona organului reproducator feminin. Acestea pot aparea in timpul menstruatiei, dar si in perioada sarcinii ori la menopauza. Si anticonceptionalele pot fi raspunzatoare de mancarimile vaginale.

Dupa cum poti observa, simpla piscatura pe care o simti in zona intima poate ascunde o serie de boli, unele mai grave, altele mai putin grave. Nedepistate si netratate la timp, ele iti pun in pericol sanatatea.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top