Connect with us

Revistateo.ro

Educatie

Cinci lucruri pe care ginecologul nu ti le-a spus despre vagin, insa pe care trebuie sa le stii

Fiecare femeie stie faptul ca este obligatorie vizita la medicul ginecolog, macar de doua ori pe an.

La finalul vizitei, unele femei raman cu intrebari la care au gasit raspuns. Insa acesta nu este singurul lucru. Si medicii ginecologi au cateva lucruri pe care si-ar dori sa le spuna tuturor femeilor despre zona lor intima.

In primul rand, vaginele nu au aceeasi marime si difera de la femeie la femeie. Ei bine, aproape orice forma si marime este normala si atractiva pentru barbati, asa ca nu ar trebui sa isi faca griji pentru ca vaginul lor ar arata cumva ciudat si sa se bucure de particularitatea lui, asa cum este.

2. Fiecare femeie ar trebui sa isi cunoasca mai bine anatomia vaginului. Multe reprezentante ale sexului frumos ar putea sa rada la auzul acestui lucru, insa multi medici ginecologi sunt surprinsi de lipsa de informatii pe care multe femei le au in legatura cu vaginul lor.

Doctorii recomanda ca pacientele sa exploreze zona lor sexuala pentru a descoperi care sunt zonele care le provoaca cea mai mare placere cand sunt stimulate si sa le spuna si partenerului acest lucru. Exploreaza-ti anatomia vaginului, pentru a-l intelege cel mai bine.

3. Verifica aspectul vaginului cel putin o data pe luna cu ajutorul unei oglinzi, pentru a observa daca totul este in regula.

4. In cazul in care observi un miros ciudat, ei bine, acest lucru inseamna o infectie si trebuie sa iti programezi cat mai repede o intalnire cu medicul ginecolog.

5. Multi medici ar vrea sa le spuna pacientelor faptul ca stomacul si vaginul sunt conectati. Un vagin sanatos are nevoie de un stomac sanatos. Mai precis, in cazul unei infectii, femeile ar trebui sa consume alimente bogate in fermenti, precum iaurturile, pentru a proteja astfel vaginul de infectii si fungi.

La fiecare vizita la medic, obisnuieste sa ii pui intrebari, pentru a afla cat mai multe lucruri folositoare pentru tine.

Citeste si: Cat de sanatos este vaginul tau. Semnele care trebuie sa te trimita imediat la medic

Discutiile despre sanatatea vaginului pot fi considerate de catre multe persoane drept un subiect tabu.

Cu toate acestea, de sanatatea lui depinde o relatie sexuala sanatoasa si multe implicatii pe viitor ale femeii.

Exista un lichid natural care iese din vagin, iar acesta variaza in consistenta, textura si miros in corpul femeii de la zi la zi, de la saptamana la saptamana, ori de la luna la luna.

In cazul unei femei sanatoase, aceasta secretie este incolora, clara si fara miros.

Cat de sanatos este vaginul tau. Semnele care trebuie sa te trimita imediat la medic

Si in cazul unei alergii la latex ori de la alte obiecte care intra in vagin, precum tampoane interne sau cupa menstruala, secretiile vaginale se pot modifica.

In cazul in care observi orice schimbare a secretiilor tale vaginale, mergi la un consult medical. In timpul pubertatii, mai multi hormoni lucreaza impreuna pentru dezvoltarea propice a vaginului, a uterului, precum si a ovarelor.

Hormonii progesteron si estrogen contribuie la evolutia vaginului adult, iar fiecare dezechilibru are consecinte nefaste asupra lui.

Ectopia cervicala este asociata cu estrogenul, fiind astfel mai frecventa la femeile tinere si la cele care iau anticonceptionale orale. In aceste cazuri, cervixul se exteriorizeaza si tinde sa secrete mai multa leucoree, iar acest lucru poate fi o cauza de disconfort.

Daca PH-ul vaginului se altereaza, se ajunge la candidoza, insotita de roseata, umflatura si durere in timpul urinarii, iar secretia este una alba si cu aspect de branza.

Vaginoza bacteriana este o alta consecinta a unui vagin nesanatos, iar mirosul de peste ar trebui sa trimita orice femeie de urgenta la medic.

Infectiile cu transmitere sexuala pot afecta vaginul unie femei si pot determina modificari ale secretiilor.

Chlamydia, gonoreea sau Trichomonas pot fi asimptomatice, insa pot fi observate la o simpla analiza a consistentei, a culorii si a mirosului secretiei vaginale.

In momentul in care observi orice modificare a consistentei secretiei vaginale, trebuie sa mergi la medic si sa fii consultata.

Citeste si: Cum opresti sa vina menstruatia, pentru o perioada indelungata. Nu este vorba despre sarcina

Fiecare femeie s-a confruntat, macar o data, cu acea perioada delicata a lunii, care s-a suprapus perfect cu un eveniment in care trebuia sa nu aiba aceasta grija.

O nunta, un botez sau o vacanta iti poate fi ruinata atunci cand esti in perioada menstruatiei, caci trebuie sa ai grija cu ce te imbraci si sa nu ai parte de evenimente neplacuta.

Migrenele severe, durerile de spate si de abdomen sunt nelipsite pentru unele femei, iar altele timp de cateva zile nici nu se pot ridica din pat si isi doresc sa se termine mai repede chinul.

Ei bine, de ani de zile, se cauta solutii pentru a opri menstruatia. Sarcina este una dintre ele, insa nimenin nu vrea sa fie insarcinata la nesfarsit, pana la menopauza. Una dintre cele mai populare metode este administrarea continua a pastilelor contraceptive, fara sa se faca pauza de sapte zile dintre ele.

Cum opresti sa vina menstruatia pentru o perioada indelungata. Nu este vorba despre sarcina

Cercetatorii au studiat cum mai putine cicluri menstruale ar putea imbunatati viata multor femei, atunci cand au slujbe dificile.

Femeile care lucreaza in armata si in zone de razboi au folosit pastile anticonceptionale in timpul deplasarilor pentru a nu mai avea problema menstruatiei in bazele militare. De asemenea, sportivele de performanta apeleaza la aceasta metoda, pentru a scapa de dureri.

Si femeile astronaut au folosit aceasta tehnica si au ales pe perioada zborului in spatiu sa suprime menstruatia cu pastilele contraceptive.

Chiar daca poate parea ceva sigur, acest lucru nu ar trebui facut prea des, caci se creeaza un dezechilibru hormonal major.

Intr-un alt studiu, 89% dintre persoanele care au incercat aceasta metoda de oprire a menstruatiei au declarat ca au fost ingrijorate de faptul ca ar putea sa le afecteze sanatatea pe termen lung, in timp ce 66 % au dezvaluit ca acea oprire a menstruatiei nu a fost resimtita ca fiind naturala.

Este adevarat faptul ca femeile nu au un ciclu menstrual regulat, insa daca acest lucru nu se intampla, ar trebui sa vada un medic imediat, pentru a vedea care sunt cauzele. De asemenea, durerile intense ar trebui sa fie un semnal de alarma pentru a merge la medic.

De asemenea, mai exista si niste inele vaginale care functioneaza pe acelasi principiu ca si pastilele contraceptive si contin estrogen si progesteron si pot fi folosite pentru a opri menstruatia.

Pe piata sunt si injectii care ajuta la rarirea menstrelor si la prevenirea unei sarcini.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Educatie

To Top