Connect with us

Revistateo.ro

sanatatea

Cuplu

3 moduri in care partenerul iti influenteaza NEGATIV sanatatea si ce poti schimba

Faceti multe lucruri impreuna, dar unele obiceiuri se pot dovedi nocive. Sanatatea ta poate avea de suferit din cauza partenerului. Afla cum!

Intr-un cuplu, partenerii se influenteaza reciproc. Acest lucru poate fi benefic, pentru ca lupta pentru acelasi scop, dar poate fi nociv daca incurajeaza obiceiuri care le afecteaza sanatatea. Cum iti poate strica partenerul starea de bine? Iata trei moduri in care rutina voastra te poate afecta:

1. Alimentatie haotica

Aveti programe diferite, dar va place sa mancati impreuna, asa ca alegeti sa iesiti la cina sau sa gatiti noaptea tarziu. Din cand in cand nu ar fi nicio problema, dar daca ajungeti sa o faceti in fiecare seara, riscati sa va ingrasati si sa va fie afectata sanatatea.

CE E DE FACUT?

Intr-adevar, cinele impreuna sunt un bun prilej de conversatie, insa nu mancarea este importanta. Alegeti o salata sau niste fructe in locul mesei copioase (pe care ati luat-o, separat, la o ora rezonabila) sau beti un pahar de vin. Stabiliti o singura zi pe saptamana in care sa luati o cina romantica.

CITESTE SI: 9 tipuri de cuplu si provocarile lor in iubire. Tu in care te incadrezi?

2. Va incurajati dependentele

Daca va place la amandoi sa beti sucuri carbogazoase, sa mancati junk-food sau sa fumati, aceste obiceiuri care va afecteaza sanatatea ar putea fi incurajate.

CE E DE FACUT?

Inlocuiti dependentele cu gustari sanatoase, din legume si fructe si faceti un plan prin care sa va sustineti reciproc in inlaturarea obiceiurilor deloc bune pentru sanatatea voastra.

CITESTE SI: Iată semnele că ești prea dependentă de partenerul tău

3. Leneviti prea mult

Weekendul in fata televizorului sau cu filme si seriale sunt placute, dar nu sunt benefice pentru organism. Alegeti sa va plimbati impreuna si gasiti un echilibru intre miscare si leneveala. Puteti merge la aceeasi sala de fitness daca timpul va permite. Avand un partener cu care sa faceti exercitiile este mult mai posibil sa va obisnuiti cu activitatea sportiva, lucru care nu poate fi decat un avantaj.

Sursa foto: niu.edu

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Cuplu

To Top