Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

3 moduri in care alergatul in parc iti afecteaza dantura

Ingrijirea dintilor nu presupune doar atentia la alimentele pe care le consumam zi de zi si la fel in care punem in aplicare periajul ci si o serie de alti factori neprevazuti, precum cei care apar la orizont la o simpla alergare intr-o seara de vara, in parc.

Fizioterapeutii si medicii stomatologi spanioli au ajuns la concluzia ca alergatul poate provoca probleme serioase dintilor tai.

CITESTE SI: ACESTA E CEL MAI SIMPLU PROCEDEU DE ALBIRE A DINTILOR

3 moduri in care alergatul in parc iti afecteaza dantura:

1. CARII DE LA LIPSA SALIVEI

Cand facem mult sport, obisnuim sa respiram pe gura. In momentul in care ramanem fara suficienta saliva, cavitatea bucala devine mai alcalina iar rezultatul acestui fenomen fiziologic este dezvoltarea cariilor. O buna hidratare in timpul alergatului este recomandata pentru dintii tai, chiar daca multe persoane sunt impotriva consumului de apa in timpul sportului.

2. EROZIUNEA SMALTULUI

Bauturile izotonice consumate de sportivi produc eroziuni la nivelul smaltului dentar. Dantura devine mai vulnerabila in timpul depunerii efortului fizic, mai ales daca bei energizante inofensive precum apa cu electroliti. In plus, unele bauturi cu electroliti contin zahar, iar zaharul iti afecteaza in mod direct dintii.

3. MICROLEZIUNI LA NIVELUL SMALTULUI

In momentul in care alergi, exerciti o presiune mare asupra dintilor tai. Stransul din dinti iti da senzatia ca te face mai rezistent in fata recordurilor pe care vrei sa le dobori, insa acest obicei creeaza serioase problemele smaltului tau. Gradul de eroziune al smaltului creste cu cat strangi mai tare din dinti atunci cand faci sport.

dantura - 29072015 - 3

Solutii pentru a evita problemele de mai sus:
1. Consuma numai si numai apa pentru a te hidrata.
2. Foloseste pasta de dinti speciala care ajuta la intarirea smaltului dentar, mai ales inainte sa alergi dimineata afara.
3. Fa pauza la fiecare 35 de minute dupa ce te-ai apucat de sport, sau, in functie de intensitatea efortului fizic, la fiecare 15 minute.

Sursa foto: cosmohispano.com, diariochaco.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top