Connect with us

Revistateo.ro

Par & Coafuri

3 lucruri grave care ti se intampla daca dormi cu PARUL UD

Ai ajuns tarziu acasa de la serviciu si este obligatoriu sa faci un dus? Nu mai ai rabdare sa iti usuci parul si te bagi cu el ud in pat? Mare greseala! Uite de ce nu e bine sa dormi cu parul ud!

1. Daca te culci cu parul ud te expui la o serie de afectiuni ale scalpului. Bolile scalpului sunt produse de bacteriile si ciupercile carora le plac umiditatea.

Pernele sunt pline de bacterii si acarieni ce dauneaza grav sanatatii capului tau.

Unele boli ale scalpului pot duce inclusiv la pierderea parului, avertizeaza specialistii. Cele mai cunoscute astfel de afectiuni sunt dermatita seboreica, neurodermita sau dermatita atopica.

De asemenea, bacteriile favorizeaza aparitia acneei cheloide, a foliculitei bacteriene si o serie de alte boli autoimune care se pot extinde de la radacina firului de par in tot organismul.

Cea mai prezenta afectiune in cazul in care dormi cu parul ud este dermatita seboreica. Aceasta da nastere unor scuame la nivelul scalpului, mai ales in zona de margine a parului, dar si in zona urechilor.

CITESTE SI: Stiai ca POATE SA ITI CADEA PARUL daca nu faci asta inainte sa te vopsesti? Toate femeile sunt deja speriate!

CITESTE SI: Ai parul lung? Iata 2 coafuri pe care le faci in 10 MINUTE. Perfecte pentru acest SEZON!

Aceasta problema poate aparea si la nivelul sprancenelor sau a aripilor nazale. Daca te scarpini frecvent in aceste zone iti poti subtia sau chiar reduce firele de par.

Aceasta boala a scalpului afecteaza aproximativ 30% din populatia planetei si este prezenta chiar si la barbati (in proportie de 60%).

2. Te vei trezi cu dureri de cap. Din cauza umiditatii, a disconfortului termic, parul tau se va aseza intepenit pentru ca nu primeste aer. Este ca si cum ai sta cu o sarma ceva mai moale sub cap.

3. Dupa cum ai aflat mai sus, iti slabesti firul de par. Nu este nevoie sa suferi de dermatita seboreica pentru ca parul tau sa isi reduca din rezistenta. Imediat dupa ce te-ai spalat, ai nevoie de oxigen pentru aerisire.

Inainte de a te baga in pat cu parul ud, trebuie sa stii mai multe lucruri. In primul rand, schimba fata de perna cu un material lucios si fin la atingere.

Nu iti va deteriora firele de par si vei reduce durerile de cap de a doua zi. In al doilea rand, iti poti prinde parul intr-un coc nu foarte strans daca vrei sa iti protejezio buclele.

Sursa foto: Shutterstock

1 Comment

1 Comment

  1. Talida

    2015-09-30T23:26:29+03:00 at 2015-09-30T23:26:29+03:00

    O porcărie, nu mă mai usuc la păr de 3 ani, nu am pățit niciodată nimic. Ba chiar am părul mai puternic și mai sănătos. Are vreo 80 de centimetri.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Par & Coafuri

To Top