Connect with us

Revistateo.ro

15 tips-uri pentru o viață mai sănătoasă

Dieta si Sport

15 tips-uri pentru o viață mai sănătoasă

Ce înseamnă o viață sănătoasă ?
Din punctul meu de vedere, puțini dintre noi au parte de asa ceva. O viață sănătoasă, este o viață activă, plină de provocări noi, plină de respect față de interiorul si exteriorul corpului nostru, plină de bună dispoziție, de pozitivism.
Cu toții vrem să fim mai sănătoși, mai energici si plini de viață si ne dorim să trăim ani numeroși si fericiți. De cele mai multe ori nu facem nimic în privința asta, cu toate că știm unde greșim si ne plafonăm spunând binecunoscuta scuză : ” o viață am, vreau s-o trăiesc!”, înțelegând prin asta tot felul de excese, vicii si obiceiuri nu tocmai bune.
Tocmai din cauză că avem o singură viață, trebuie să învățăm să ne respectam sufletul si corpul si sa le acordăm mai multă atenție.
M-am gândit la 15 tips-uri care te pot conduce spre o viață mult mai sănătoasă decât cea de acum si fii sigur că dacă îndeplinești cât mai multe dintre ele, șansa de reușită este mult mai mare.
Acorda atentie activitatilor fizice.
Suntem conceputi pentru a ne misca, pentru a alerga, pentru a ne depasi limitele. Acorda o mai mare atentie unei vieti active si incearca sa nu cazi intr-un sedentarism zilnic.

Sa nu treaca mai mult de doua zile fara sport.
Dupa cum am mai spus, o zi fara sport poate fi considerata o zi pierduta. Sportul ne educa, ne tine in forma si ne da mai multa incredere in noi insine.

Alearga sau mergi mai mult pe jos.
Fa-ti timp pentru plimbari mai dese in parc, alearga mai mult si mai des. Astfel, iti vei imbunatati sistemul cardiovascular, rezistenta la efort sustinut si te va ajuta sa te relaxezi dupa o zi grea.

Nu sari peste micul dejun.
Respectand acest tips, vei reusi sa eviti multe probleme cu greutatea si iti vei proteja stomacul.

Inlocuieste cafeaua cu ceaiul verde sau negru
Ai nevoie de aceasta schimbare. Cafeaua este toxica deoarece este prajita si cu alte cuvinte ar trebui evitata. Consuma ceai verde sau negru si vei observa diferentele.

Gateste-ti mesele acasa.
Invata-te sa iti gatesti mesele si evita sa mai consumi atat de multa hrana ambalata. Astfel, vei tine o evidenta la toate alimentele consumate si vei fi implicat direct in acest proces.

Evita alimentele prajite.
Prajelile iti vor aduce numai batai de cap. Invata ca sunt si alte metode de a prepara hrana, cum ar fi prin fierbere, la aburi sau pe grill.

Renunta la mancarea de tip fast-food.
Mancarea de tip fast-food mai este denumita si hrana goala, mai exact aportul caloric pe care il detine nu este unul calitativ si nu ai nevoie de asa ceva. Sa nu mai vorbim de cat de nesanatoasa este aceasta alegere.

Consuma mai putin zahar.
Zaharul este denumit otrava alba si creeaza dependenta. Este cauza multor boli moderne si de multe ori este cel care ne impiedica sa ajungem la forma fizica pe care ne-o dorim.

Mananca mai putin si calitativ.
Controleaza-ti portiile si invata ca nu conteaza cantitatea, ci calitatea alimentelor de pe masa. Alege pentru tine si pentru familia ta, surse proteice de calitate, grasimi sanatoase si fructe si legume proaspete.

Consuma mai multa apa.
Corpul uman este alcatuit in proportie de 60% din apa, asa ca pentru a mentine buna functionare a corpului dumneavoastra trebuie sa va asigurati un nivel optim de hidratare.

Alege verde.
Cand spun asta ma refer la consumul de legume si fructe. Am inceput sa neglijam consumul hranei vii si trebuie sa ne intoarcem la origini din acest punct de vedere.

Gandeste pozitiv.
Elimina stresul din viata ta si astfel vei scapa de mute probleme. Stiu ca este usor de spus si greu de pus in aplicare, dar crede-ma ca aceasta schimbare te va face mult mai sanatos din toate punctele de vedere.

Organizeaza-te eficient.
Planifica-ti mesele, orele la care vei face miscare si la care te vei odihni si astfel vei reusi sa respecti un programde viata sanatos.

Dormi cand trebuie si cat trebuie.
Pentru un adult 7-8 ore de somn sunt ideale, dar de cele mai multe ori nu se intampla asa. Important este sa nu pierdeti noptile pentru ca acest obicei este unul distructiv, afectandu-va intreaga viata.

Acum la finalul acestui articol mi-a venit in minte celebrul dicton latin: „Minte sanatoasa in corp sanatos” si imi dau seama cat de mult avem tendinta sa separam cele doua parti care de fapt se completeaza una pe alta, mintea si corpul. Ai grija de corpul si mintea ta pentru a gasi fericirea.

Pana saptamana viitoare va doresc sa indepliniti cat mai multe din cele 15 tips-uri.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Dieta si Sport

To Top